Кабачкові равіолі в соусі марінара: рецепт Асмік Гаспарян

30 травня 2018, 09:00
Рецепт літньої пасти від переможниці кулінарного шоу

Равіолі з соусом марінара Фото: depositphotos.com

Асмік Гаспарян поділилася рецептом італійських равіолі з кабачками і томатним соусом марінара. Перед подачею ви можете посипати їх тертим пармезаном.

Равіолі з кабачками і соусом марінара

Реклама

Складові:

  • Молоді кабачки – 2 шт.
  • Молода морква – 2 шт.
  • Молода ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Шпинат – 100 г
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Рікотта – 250 г
  • Моцарелла – 100 г
  • Біле сухе вино – 250 мл
  • Лимон – 1 шт.
  • Олія – 60 мл
  • Свіжий базилік – 7 гілочок
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сушений орегано – 3 г
  • Сіль – 12 г
  • Чорний мелений перець – 8 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Наріжте кабачки тонкими слайсами і замаринуйте в суміші олії, лимонного соку, солі і перцю протягом 5 хвилин.
  2. Приготуйте начинку: покладіть в сковороду з олією подрібнений часник і шпинат, посоліть і поперчіть, протушкуйте 2 хвилин. Потім додайте рікотту і подрібнене листя базиліка, перемішайте.
  3. Сформуйте кабачкові равіолі: викладіть хрест-навхрест по два слайси кабачка, а на них – по 1 ст. л. начинки. Загорніть начинку, переверніть сформовані равіолі швом вниз.
  4. Приготуйте соус марінара: покладіть в сковороду з олією нарізану кубиком цибулю, натерту моркву, подрібнений часник і слайси селери. Посоліть, поперчіть, обсмажте протягом 5 хвилин. Додайте подрібнені томати без шкірки, сушений орегано, лавровий лист і біле сухе вино. Тушкуйте до загустіння протягом 20 хвилин.
  5. Потім додайте подрібнене листя базиліка, перемішайте, дістаньте лавровий лист і перебийте масу блендером до однорідності.
  6. Налийте 10 ст. л. соусу на дно скляної форми і рівномірно розподіліть. Зверху викладіть швом вниз кабачкові равіолі, посипте тертою моцарелою. Запікайте при температурі 200°С протягом 15 хвилин.
  7. Посипте подрібненим листям базиліка. Подавайте з соусом.
Асмік Гаспарян
Фото: прес-служба

Нагадаємо, раніше стало відомо, хто з учасників пройшов до суперфіналу "МастерШеф" – "Кулінарний випускний". Ми також повідомляли, що в п'ятнадцятому випуску юні кулінари готували для посольств, а в чотирнадцятому ефірі стали шпигунами. У тринадцятому випуску підлітки зіграли в "Крокодила". У дванадцятому ефірі юні кулінари торгували десертами В одинадцятому випуску підлітки зіграли в "Монополію".

У десятому ефірі юні кулінари готували для батьків. У дев'ятому випуску підлітки стали скульптурами. У восьмому ефірі вони перетворилися в супергероїв, а в сьомому юні кулінари потрапили в "Матрицю".