Італійський пиріг з лимонним кремом

15 грудня 2017, 10:00
Готуємо кростату – пісочний пиріг з начинкою

Кростата з лимонною начинкою Фото: dashu83 / Freepik

Кростата – це італійський пиріг з пісочного тіста з начинкою з різних фруктів і ягід. Зима – саме час готувати кростату з лимоном.

Кростата з лимонною начинкою
Складові:

Реклама
  • 300 г борошна
  • 1 лимон
  • 180 г вершкового масла
  • 230 г цукрової пудри
  • 8 г розпушувача для тіста
  • 3 яйця

Рецепт приготування:

  1. У великій мисці змішати просіяне борошно, розпушувач і 100 г цукрової пудри.
  2. Додати в борошняну суміш 150 г нарізаного вершкового масла і розтерти в крихту руками. Розбити яйце і замісити м'яке тісто.
  3. Загорнути тісто в плівку і відправити в холодильник на півгодини.
  4. Поки тісто охолоджується, приготувати крем. Вичавити і процідити лимонний сік.
  5. Змішати в мисці вершкове масло (його потрібно попередньо розтопити), проціджений лимонний сік і цукрову пудру 130 г). Додати 2 яйця і розмішати.
  6. Постійно помішуючи, нагрівати крем на слабкому вогні (або водяній бані), поки він не загусне. Це займе 5-6 хвилин. Зняти з вогню.
  7. Викласти 2/3 тесту в форму для випічки і сформувати бортики. Налити в вийшла кошик лимонний крем.
  8. Частину тіста розкачати і розрізати на смужки. Викласти їх на пиріг у вигляді решітки.
  9. Випікати лимонний пиріг в розігрітій до 180 С духовці протягом 40-50 хвилин. За цей час він повинен підрум'янитися.
  10. Перед подачею кростату остудити і за бажанням посипати цукровою пудрою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Нагадаємо, раніше "Сегодня" ділився рецептом яблучного тарта Татен. Крім цього, ми розповідали, як приготувати пісний гарбузовий пиріг.

Реклама

Дивіться відео, як зробити формочки для печива: