Індійський дал з коржиками: пісний рецепт від Марини Кухар

13 квітня 2020, 13:00
Телеведуча поділилася рецептом фірмової пісного страви

Індійський дал з коржами

Великий піст 2020 розпочався 2 березня і триватиме до 18 квітня. В цей час церковний статут забороняє вживати м'ясо, птицю, молочні продукти і яйця. Риба дозволена лише в деякі дні.

В ефірі програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" телеведуча Марина Кухар поділилася рецептом пісного індійського дала з червоної сочевиці. Покроковий процес з відео дивіться нижче.

Реклама

Індійський дав з коржиками

Індійський дал з коржами

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 170 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 300 г червоної сочевиці
  • 3 помідори
  • 2 цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 ч.л. кунжуту
  • 1/2 ч.л. кумина
  • 1 ч.л. куркуми
  • 1/2 ч.л. насіння гірчиці
  • 1/2 ч.л. насіння фенхелю
  • 8 гілочок кінзи

Для коржів:

Реклама
  • 200 г волоського йогурту
  • 300 г борошна
  • Дрібка солі

Спосіб приготування:

  1. Для коржів змішати борошно, соду і йогурт. Замісити тісто, тонко розкачати і посмажити коржі на сковороді.
  2. Нарізати цибулю кубиками, подрібнити часник. Обсмажити на рослинній олії до м'якості, додати спеції.
  3. Додати сочевицю і залити водою на кілька сантиметрів. Варити до майже повної готовності.
  4. Бланшувати помідори, нарізати середніми шматочками і додати до сочевиці. Тушкувати ще кілька хвилин.
  5. Посипати блюдо нарізаною кінзою і подавати разом з коржиками.

Корисна порада

Якщо ви строго дотримуєтеся посту, використовуйте соєвий йогурт.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пісної локшини з креветками від Євгена Гашенко . Сьогодні.Lifestyle також показували, як зробити пісну лазанью за рецептом Володимира Остапчука .