Котлети з картопляного пюре з капустою і зеленню виходять дуже ситними і смачними. Їх можна подавати разом зі сметаною, натуральним йогуртом або соусами дип.
Картопляні котлети з брюссельською капустою і зеленню
Інгредієнти на 10 штук:
- Картопля – 1 кг
- Оливкова або соняшникова олія – 3 ст.л.
- Брюссельська капуста – 500 г
- Кінза або петрушка, порізана – 3 ст.л.
- Шніт-цибуля, порізаний (можна замінити зеленою цибулею) – 1 ст.л.
- Сіль, перець, спеції – за смаком
- Борошно
- Рослинна олія – для обсмажування
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Почистити картоплю, порізати на середні шматки і поставити варитися.
- Тим часом підготувати брюссельську капусту. Для цього відрізати приблизно 0.5 см від корінця і прибрати зовнішні листя. Якщо кочанчики дуже великі, то розрізати навпіл.
- Приблизно за 5 хвилин до готовності картоплі додати в каструлю брюссельську капусту.
- Капусту прибрати з каструлі, воду злити, картоплю повернути в каструлю і залишити на дуже маленькому вогні, щоб з картоплі трохи випарується волога.
- Тим часом дрібно порізати капусту. Для цього розрізати кожен качанчик навпіл і нарізати на півкільця.
- Потовкти картоплю в пюре, додавши рослинну олію.
- Додати порізану капусту і зелень, перемішати. Перевірити тісто на спеції і додати сіль, перець за смаком.
- Сформувати з пюре невеликі котлетки і обваляти їх у борошні.
- Смажити на олії по кілька хвилин з кожного боку, поки вони не підрум'яняться і не прогріються всередині.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом котлет з курки з овочами. Ми також розповідали, які смачні страви можна приготувати з фаршу.
Дивіться відео, як вибрати якісний фарш: