Ідея для вечері: філе лосося у гірчично-вершковому соусі

30 березня 2018, 18:07
Замість лосося ви можете використовувати будь-яку білу рибу зі щільною м'якоттю

Філе лосося у вершковому соусі Фото: pixabay.com

Приготування рибного філе займе всього лише 15-20 хвилин, але в підсумку у вас вийде страва, яку можна сміливо подати навіть на святковий стіл. Щоб зробити смак гірчично-вершкового соусу більш свіжим, додайте чайну ложку дрібно натертої лимонної цедри.

Лосось із гірчично-вершковим соусом

Реклама

Інгредієнти:

  • 4 шматки рибного філе вагою 150 г
  • 30 г вершкового масла
  • 1 столова ложка борошна
  • 1/3 склянки сухого білого вина
  • 3/4 склянки рибного бульйону
  • 1/2 склянки жирних вершків
  • 1 столова ложка гірчиці в зернах
  • сіль перець
  • 1 ст.л. рубленого кропу

Рецепт приготування:

Розтопіть половину масла у великій антипригарной сковороді на середньому вогні. Рибу посоліть і поперчіть. Обсмажте філе по 3-4 хвилини з кожного боку або до готовності. Перекладіть на тарілку і накрийте фольгою.

Реклама
  1. Розтопити масло в каструлі. Додайте борошно. Готуйте, помішуючи, 1 хвилину. Зніміть з вогню. Повільно влийте вино, весь час помішуючи віночком. Кип'ятіть протягом 1 хвилини.
  2. Влийте вершки, тушкуйте ще 2 хвилини або до загустіння. Додайте гірчицю, кріп, сіль і мелений перець. Перемішайте.
  3. Полийте рибу соусом і подавайте з картоплею, спаржею і часточками лимона.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати лазанью зі шпинатом і лососем. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом грецького рибного супу і картопляного салату із фетою.

Дивіться відео, як вибрати якісну рибу: