Свиняча корейка в духовці. Фото: laperla-foto.livejournal.com
Соковита, ароматна корейка, запечена в духовці, – відмінний варіант для святкової вечері. Пікантний яблучно-йогуртовий соус вигідно відтіняє смак свинини.
М'ясо, засмажене в спеціях
Інгредієнти:
- 1 кг свинячої корейки без кістки
- 1,5 ч. л. чорного перцю горошком
- 5 ягід ялівцю
- 0,5 ч. л. гострої меленої паприки
- 2 ч. л. солодкої меленої паприки
- 2 ч. л. сушеного чебрецю
- 2 ст. л. морської солі
- 4 ст. л. рослинної олії
- 200 мл сухого білого вина
- Для соусу:
- 250 мл яблучного пюре
- 125 мл натурального йогурту
- 0,5 ч. л. порошку каррі
- морська сіль
- мелений чорний перець
Для гарніру:
- суміш салатних листя
- свіжовичавлений лимонний сік
- рослинна олія
Рецепт приготування:
1. Чорний перець і ялівець потовкти у ступці, додати гостру і солодку паприку, чебрець, сіль і масло, ретельно перемішати. Натерти м'ясо отриманою сумішшю, обв'язати кулінарною ниткою, покласти в контейнер з кришкою і прибрати в холодильник мінімум на 1 годину.
За 30 хвилин до приготування дістати м'ясо з холодильника.
2. Розігріти духовку до 180 градусів.
3. Обсмажити м'ясо з усіх боків на розпеченій сухій сковороді з антипригарним покриттям, перекласти у форму для запікання, додавши вино. Запікати в середині попередньо розігрітої духовки 40 хвилин.
4. У процесі запікання 2-3 рази полити м'ясо вином з форми.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
5. Вийняти м'ясо з духовки, накрити фольгою, відставити на 10-15 хвилин.
6. Приготувати соус. Змішати яблучне пюре з йогуртом, додати каррі, сіль і перець за смаком, ретельно перемішати.
7. Перед подачею видалити кулінарну нитку, нарізати м'ясо скибочками.
8. Подавати з соусом і гарніром з листя салату, политих рослинною олією і збризнутих лимонним соком.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом форелі в вершковому соусі зі спаржею. Ми також писали, як приготувати м'ясний рулет з болгарським перцем і сиром.
:Дивіться відео, де в Україні готують теперішнє копчене м'ясо: