Ідея для осінньої вечері: печеня з курки з зернами граната від Джеймі Олівера

4 листопада 2018, 10:30
Оригінальний рецепт з простих інгредієнтів

Печеня від Джеймі Олівера. Фото: depositphotos.com

"Гранат може здатися дивним інгредієнтом, але він надає печені з курки і томатів приголомшливий смак", – говорить Джеймі Олівер. 

Печеня з курки з гранатом 

Реклама

Складові: 

  • 1-2 столові ложки оливкової олії
  • 1 курча вищого сорту, оброблений
  • 1 чайна ложка паприки
  • 2 цибулини, нарізані
  • 4 зубчики часнику, дрібно нарізаних
  • 1 червоний чилі, дрібно нарізаний
  • 2 ст. л. свіжої кінзи плюс для рису
  • 300 мл томатної пасати
  • 4 столові ложки гранатового соусу (такого, як наршараб)
  • приблизно 200 мл гранатового соку
  • відварений рис
  • насіння граната

Рецепт приготування: 

  1. Нагріти олію в сковороді на середньому вогні. Приправити курку сіллю, перцем і паприкою, потім підрум'янити в гарячій олії протягом 7-8 хвилин. Перекласти на тарілку і відставити убік.
  2. В ту ж сковороду додати цибулю і трохи олії. Добре перемішати і смажити на слабкому вогні протягом 15 хвилин, поки цибуля не стане м'якою. Додати часник, перець чилі і кінзу за 5 хвилин до готовності.
  3. Додати пасат (італійський томатний соус), гранатовий соус і сік граната, добре приправити і довести до кипіння.
  4. Повернути курку в каструлю і накрити кришкою. Готувати на повільному вогні протягом 30 хвилин.
  5. Перемішати рис з кінзою, потім помістити зверху курку і посипати насінням граната.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати курячий рулет з морквою. Сайт "Сегодня" також розповідав, як приготувати чахохбілі з курки. Ми також ділилися рецептом ідеальної запеченої курки від колишнього королівського шеф-кухаря. 

Реклама

Дивіться відео, як приготувати хрустку курку по-китайськи: