Журавлинний соус – популярне доповнення до м'ясних страв. Знаменитий британський шеф Джеймі Олівер готує його з яблуками.
"Додавання яблук перетворює журавлинний соус в ідеальний акомпанемент до запеченої птиці", – вважає Джеймі.
Журавлинний соус з яблуками
Складові:
- 500 г журавлини, свіжої або розмороженої
- 2 червоно-зелені яблука, очищені та нарізані
- 150 г світло-коричневого цукру
- 1 паличка кориці
Рецепт приготування:
- Помістіть всі інгредієнти в каструлю і додайте трохи води. Поставте на плиту і доведіть до кипіння.
- Варіть на помірному вогні, поки журавлина не почне лопатися, а яблука не стануть м'якими. Коли суміш загусне, зніміть каструлю з плити і охолодіть соус.
"Якщо ви плануєте подарувати соус друзям, перелийте його в стерилізовані банки і герметично закрийте. Після відкриття зберігайте його в холодильнику", – радить Джеймі Олівер.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про про корисні та шкідливі властивості журавлини. Сайт "Сьогодні" також писав, чому варто включити журавлинний сік в своє меню.
Дивіться відео, як зробити і законсервувати сливовий соус: