Ідея для легкої вечері: гратен із баклажанів з помідорами і сиром

9 жовтня 2020, 13:35
Гратен – це будь-яка страва, запечена в духовці до утворення рум'яної скоринки

Запіканка з баклажанів і помідорів

Осінній гратен з баклажанів з помідорами, моцарелою і базиліком – ідеальне рішення для дієтичної вечері. Подавайте цю страву разом зі свіжою чіабатою, селянським хлібом або багетом.

Гратен із баклажанів і помідорів

Реклама

Запіканка з баклажанів і помідорів

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 101 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 4 стиглих помідора
  • 2 баклажана
  • 125 г моцарели для піци
  • 300 г томатного соусу для пасти
  • 40 г тертого пармезану
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • Базилік – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Помідори і баклажани помити і нарізати не дуже тонкими кружечками.
  2. Моцарелу натерти на тертці.
  3. Розігріти духовку до 200 ºС.
  4. Обсмажити кружечки баклажанів порціями на оливковій олії у великій сковороді, 10 хвилин, перевернувши один раз. Викласти на паперовий рушник.
  5. Помістити третину обсмажених баклажанів в форму для запікання, викласти зверху третю частину нарізаних помідорів, моцарели і соусу. Повторити шари ще два рази. Накрити фольгою і запікати в духовці 20 хвилин.
  6. Зняти фольгу, посипати гратен пармезаном і запікати ще 5 хвилин.

Як подавати страву

Готовий гратен дістати з духовки, посипати базиліком і подавати на стіл.

Дивіться відео, як приготувати фаршировані баклажани:

Нагадаємо, раніше ми писали, як запекти баклажани віялом з помідорами і сиром, а також писали, як зробити заготовки з баклажанів на зиму.