Ідеально до кави: три рецепта італійського печива біскотті

4 лютого 2020, 15:20
Кращі рецепти біскотті з фото

Біскотті з горіхами та сухофруктами

Біскотті – італійське сухе печиво з великою кількістю горіхів і цукатів. Існує чимало рецептів цих ласощів, але всіх їх об'єднує принцип приготування: випечені "батони" з тіста ще гарячими розрізають на вузькі смужки і повертають на кілька хвилин в духовку.

Дивіться відео, як спекти біскотті:

Реклама

Вперше печиво біскотті приготували в Тоскані ще в XIII столітті. Схоже на солодкі сухарики, воно зберігалося так довго, що мандрівники навіть брали його з собою в дорогу.

Читайте також:

Реклама

Біскотті з родзинками і мигдалем

Печиво біскотті просте

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

Реклама
  • 400 г борошна
  • 1 склянка цукру
  • 4 яйця
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. солі
  • 50 г ванільного цукру
  • 150 г мигдалю
  • 50 г родзинок

Спосіб приготування:

  1. Борошно просіяти через сито. Додати цукор, розпушувач і ваніль; перемішати.
  2. Розбити в борошняну суміш яйця, зберігши один білок. Замісити тісто, додавши родзинки і горіхи. Розділити його на дві рівні частини.
  3. Сформувати з тіста дві ковбаски і викласти їх на застелений пергаментним папером деко. Змастити поверхню білком.
  4. Відправити в розігріту до 180 °С духовку на 30-35 хвилин.
  5. Перекласти печиво на дошку, розрізати його на скибочки і знову запекти в духовці протягом 10-15 хвилин. Перед подачею остудити.

Біскотті з горіхами і цукатами від Лізи Глинської

Біскотті з цукатами та горіхами

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 425 г борошна
  • 225 г цукру
  • 3 яйця
  • Сіль
  • 7 г розпушувача
  • Ванільний цукор
  • Цедра одного апельсина
  • 130 г горіхів (фундука, мигдалю, волоських)
  • 80 г цукатів або сухофруктів

Спосіб приготування:

  1. Яйця збити вінчиком разом з цукром, поки цукор не розчиниться і маса не посвітлішає.
  2. Борошно змішати з розпушувачем і сіллю і в кілька етапів додати до яєчної суміші. Потім додати горіхи і цукати.
  3. Стіл злегка подпиліть борошном, розкачати дві-три ковбаски з тіста, трохи приплюснути їх і помістити на деко з пергаментом.
  4. Випікати при температурі 160 ° С 25-30 хвилин. Дістати з духовки і дати охолонути.
  5. Потім нарізати навскоси товщиною півтора-два см. Розкласти печива на решітку і знову відправити в духовку підсушитися при 150 ºС на 15 хвилин. Після чого обов'язково дати охолонути!

Біскотті з мигдалем і вишнею

Біскотті з вишнею та мигдалем

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

  • 270 г борошна
  • 120 г вершкового масла
  • 165 г цукру
  • 2 яйця
  • 3/4 чайної ложки ванільного екстракту
  • 1/5 чайної ложки соди
  • Дрібка солі
  • 115 г сушеної вишні або журавлини
  • 230 г мигдалю

Спосіб приготування:

  1. Замочити вишню в теплій воді на 4-5 хвилин, після цього обсушити і розрізати навпіл.
  2. Збити міксером м'яке вершкове масло і цукор до отримання однорідної маси. Додати яйця по одному, кожен раз перемішуючи.
  3. В миску просіяти борошно і змішати з сіллю, содою і ваніллю. Додати олійно-яєчну суміш і замісити тісто.
  4. Додати суміш вишні і мигдалю. Трохи помісити, щоб горіхи і ягоди рівномірно розподілилися.
  5. Розігріти духовку до 170 ° С.
  6. Розділити тісто на дві частини і скачати з нього ковбаски діаметром чотири-шість см. Викласти на деко, застелене пергаментним папером. Поставити в піч на 25 хвилин. Тісто має підсохнути і стати золотистим.
  7. Вийняти заготовки з печі і дати їм трохи охолонути. Перекласти на обробну дошку і розрізати на шматочки товщиною близько одного см. Тісто навколо вишні і мигдалю не повинно бути вологим.
  8. Розрізане печиво повернути на деко і готувати ще 20 хвилин. Перед подачею біскотті остудити.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тертий пиріг з абрикосами . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісочного пирога з сиром і чорницею .