Біскотті з горіхами та сухофруктами
Біскотті – італійське сухе печиво з великою кількістю горіхів і цукатів. Існує чимало рецептів цих ласощів, але всіх їх об'єднує принцип приготування: випечені "батони" з тіста ще гарячими розрізають на вузькі смужки і повертають на кілька хвилин в духовку.
Дивіться відео, як спекти біскотті:
Вперше печиво біскотті приготували в Тоскані ще в XIII столітті. Схоже на солодкі сухарики, воно зберігалося так довго, що мандрівники навіть брали його з собою в дорогу.
Біскотті з родзинками і мигдалем
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 400 г борошна
- 1 склянка цукру
- 4 яйця
- 1 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. солі
- 50 г ванільного цукру
- 150 г мигдалю
- 50 г родзинок
Спосіб приготування:
- Борошно просіяти через сито. Додати цукор, розпушувач і ваніль; перемішати.
- Розбити в борошняну суміш яйця, зберігши один білок. Замісити тісто, додавши родзинки і горіхи. Розділити його на дві рівні частини.
- Сформувати з тіста дві ковбаски і викласти їх на застелений пергаментним папером деко. Змастити поверхню білком.
- Відправити в розігріту до 180 °С духовку на 30-35 хвилин.
- Перекласти печиво на дошку, розрізати його на скибочки і знову запекти в духовці протягом 10-15 хвилин. Перед подачею остудити.
Біскотті з горіхами і цукатами від Лізи Глинської
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 425 г борошна
- 225 г цукру
- 3 яйця
- Сіль
- 7 г розпушувача
- Ванільний цукор
- Цедра одного апельсина
- 130 г горіхів (фундука, мигдалю, волоських)
- 80 г цукатів або сухофруктів
Спосіб приготування:
- Яйця збити вінчиком разом з цукром, поки цукор не розчиниться і маса не посвітлішає.
- Борошно змішати з розпушувачем і сіллю і в кілька етапів додати до яєчної суміші. Потім додати горіхи і цукати.
- Стіл злегка подпиліть борошном, розкачати дві-три ковбаски з тіста, трохи приплюснути їх і помістити на деко з пергаментом.
- Випікати при температурі 160 ° С 25-30 хвилин. Дістати з духовки і дати охолонути.
- Потім нарізати навскоси товщиною півтора-два см. Розкласти печива на решітку і знову відправити в духовку підсушитися при 150 ºС на 15 хвилин. Після чого обов'язково дати охолонути!
Біскотті з мигдалем і вишнею
Час приготування:
- 1 годину
Інгредієнти:
- 270 г борошна
- 120 г вершкового масла
- 165 г цукру
- 2 яйця
- 3/4 чайної ложки ванільного екстракту
- 1/5 чайної ложки соди
- Дрібка солі
- 115 г сушеної вишні або журавлини
- 230 г мигдалю
Спосіб приготування:
- Замочити вишню в теплій воді на 4-5 хвилин, після цього обсушити і розрізати навпіл.
- Збити міксером м'яке вершкове масло і цукор до отримання однорідної маси. Додати яйця по одному, кожен раз перемішуючи.
- В миску просіяти борошно і змішати з сіллю, содою і ваніллю. Додати олійно-яєчну суміш і замісити тісто.
- Додати суміш вишні і мигдалю. Трохи помісити, щоб горіхи і ягоди рівномірно розподілилися.
- Розігріти духовку до 170 ° С.
- Розділити тісто на дві частини і скачати з нього ковбаски діаметром чотири-шість см. Викласти на деко, застелене пергаментним папером. Поставити в піч на 25 хвилин. Тісто має підсохнути і стати золотистим.
- Вийняти заготовки з печі і дати їм трохи охолонути. Перекласти на обробну дошку і розрізати на шматочки товщиною близько одного см. Тісто навколо вишні і мигдалю не повинно бути вологим.
- Розрізане печиво повернути на деко і готувати ще 20 хвилин. Перед подачею біскотті остудити.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тертий пиріг з абрикосами . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісочного пирога з сиром і чорницею .