Домашнє сирне печиво – приємне доповнення до чашки кави, чаю або горняти молока. Така випічка сподобається як дорослим, так і дітям.
Дивіться відео, яке печиво люблять українські зірки:
Для приготування сирного печива потрібно оптимально використовувати сир жирністю не менше 5%. Він не дуже сухий, тому зробить випічку ніжною і смачною.
Сирне печиво з горіхами
Час приготування:
- більше 3-х годин
калорійність:
- 315 ккал на 100 г
Складові:
- 250 г вершкового масла кімнатної температури
- 250 г нежирного сиру
- 1 стакан мигдального борошна
- 1 стакан пшеничного борошна
- 1/2 склянки цукрової пудри
- 1/2 чайної ложки солі
- 1 чайна ложка розпушувача тіста
- Кілька крапель мигдальної есенції
- 1/2 – 3/4 склянки подрібнених горіхів
- Трохи коричневого цукру – для посипання
Спосіб приготування:
- Масло добре перемішуємо з цукровою пудрою і сіллю, додаємо сир, мигдалеву есенцію, мигдалеве борошно, подрібнені горішки і ще раз перемішуємо все разом.
- Пшеничне борошно змішуємо з розпушувачем і додаємо до отриманої маси. Замішуємо однорідне тісто. Формуємо з тіста кулю, загортаємо його в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 3 години.
- Розігріваємо духовку до 180 ° C.
- Злегка посипаємо робочу поверхню борошном, розгортаємо тісто в шар товщиною 3-5 мм, вирізаємо формочкою печиво, укладаємо на деко, застелене папером для випічки і злегка змащене маслом.
- Посипаємо заготовки коричневим цукром і випікаємо 10-12 хвилин до золотавого кольору.
Таємниці приготування сирного печива
- Сир бажано вибирати пастоподібний, без крупинок;
- Горіхи можна взяти будь-які: мигдаль, фундук, пекан, волоські;
- У тісто можна додати дрібно натерту апельсинову або лимонну цедру;
- Готове печиво потрібно зберігати в бляшанці, щоб воно довше залишалося свіжим.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити горіхове печиво з мигдальними пелюстками. "Сьогодні" також ділилися рецептом шоколадного печива з тріщинами від Юлії Висоцької.