Хрустка картопля шматочками в духовці: рецепт дня

11 лютого 2020, 10:53
Готуємо картопляні часточки по-селянськи

Запечена картопля часточками по-селянськи ідеальна в ролі гарніру або закуски, наприклад, до пива. Її можна подавати з будь-якими соусами: барбекю, гірчичним, часниковим або йогуртовим.

Дивіться відео, як приготувати картоплю на пікніку:

Реклама

Читайте також:

Картопля, запечена в духовці з часником

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 96 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 кг картоплі
  • 4 ст. л. діжонськой гірчиці
  • 2 ст. л. олії
  • 1 ст.л. м'якого вершкового масла
  • 2 ст. л. соку лимона
  • 1 головка часнику
  • 1 щіпка сухого орегано
  • 1 ч. л. лимонної цедри
  • Велика морська сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Картоплю ретельно помити за допомогою чистої губки для посуду, розрізати на четвертинки.
  2. В окремій ємності з'єднати гірчицю, олію, лимонний сік, орегано, цедру і сіль, ретельно перемішати.
  3. Викласти картоплю в гірчичну суміш, щоб кожна часточка була покрита нею.
  4. Часточки часнику покласти до картоплі і перекласти все на деко, зверху розкласти шматочки вершкового масла.
  5. Поставити деко в духовку, розігріту до 200 °С, на 20 хвилин. Потім дістати, перевернути кожну скибочку і поставити назад в духовку на 15 хвилин.

Як подавати картоплю

Готову страву прикрасити гілочками розмарину і посипати кедровими горішками або гарбузовим насінням.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом фаршированого картоплі з сиром, беконом і сметаною в духовці. Ми також розповідали, як приготувати смачну піцу з картопляного тіста .