Грушевий тарт Татен за рецептом Гордона Рамзі

14 листопада 2018, 10:31
Готуємо перевернутий пиріг із фруктами та карамеллю

Гордон Рамзі Фото: instagram.com/gordongram

У класичному рецепті тарт Татен готується з яблуками. Відомий британський шеф Гордон Рамзі запропонував свій варіант – з грушами, анісом, кардамоном, корицею і бренді.

Грушевий тарт Татен

Реклама
Грушевий татен
Фото: gustotv.com

Інгредієнти:

  • 8 груш
  • 100 г дрібного цукру
  • 100 г масла
  • 2 зірочки бадьяна
  • 3 коробочки кардамону
  • 1 велика паличка кориці
  • 2 ст.л. бренді або коньяку
  • 500 г листкового тіста

Рецепт приготування:

  1. Груші почистіть і розріжте навпіл, видаліть серцевину разом з насінням.
  2. Складіть масло, цукор і прянощі в пательню діаметром 20 см, придатну для духовки. Нагрійте на сильному вогні до появи бульбашок. Не перемішуючи, а час від часу струшуючи сковороду, готуйте, поки карамель не набуде колір іриски.
  3. Додайте груші в пательню і варіть в соусі протягом 10-12 хвилин, іноді підкидаючи, поки вони повністю не карамелізуються. Додайте бренді і дайте алкоголю випаруватися.
  4. Нагрійте духовку до 200 С. Розкачайте тісто в пласт. Візьміть тарілку діаметром трохи більше, ніж пательня, прикладіть до тіста і виріжте коло.
  5. Коли груші злегка охолонуть, розташуйте їх в сковороді у вигляді квітки зрізом вгору. У центр помістіть корицю і бадьян.
  6. Накрийте груші тістом і підігніть краї. Зробіть кілька проколів виделкою. Випікайте протягом 15 хвилин. Якщо почне виділятися забагато соку, злийте його.
  7. Зменшіть нагрів до 180 С і запікайте татен ще 15 хвилин, поки тісто не підрум'яниться. Дайте пирогу постояти протягом 10 хвилин, потім обережно переверніть його на тарілку.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився найкращими рецептами яблучної шарлотки. Ми також розповідали, як приготувати пісний яблучний пиріг від Марти Стюарт. Також ми писали, як спекти мигдальне печиво.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати тарт Татен з яблуками за рецептом Олексія Суханова: