Грог з віскі і прянощами: класичний рецепт

30 листопада 2019, 12:50
Рецепт ірландського грогу з віскі

Грог з віскі

Сезон застуди та грипу вже на носі. Але не бійтеся! Ірландія може похвалитися традиційним ліками від горезвісних зимових вірусів. Звичайно, ірландська відповідь на озноб і жар – це не що інше, як зігріваючий грог з віскі.

Дивіться відео, як правильно пити глінтвейн для зігріву:

Реклама

Він готується з додаванням спецій, коричневого цукру і лимона.

Читайте також:

Реклама

Грог з віскі і прянощами: класичний рецепт

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

Реклама
  • 45 мл віскі
  • 2 ч.л. коричневого цукру
  • 1 скибочка лимона
  • 6-8 цілих гвоздик
  • 150-180 мл окропу гарячої води

Спосіб приготування:

  1. Візьміть скибочку лимона і розріжте його на два півкола. Вставте в кожен по 3-4 гвоздики.
  2. Налийте в жароміцний стакан кип'яток і відразу вилийте. Це потрібно, щоб прогріти посуд.
  3. Покладіть чайну ложку в стакан. Додайте віскі і коричневий цукор. Додайте підготовлені скибочки лимона.
  4. Налийте в склянку окріп. Обережно перемішайте, щоб цукор розчинився.
  5. Дістаньте ложку і подавайте грог з віскі гарячим.

Що таке грог

У самому ранньому втіленні грог був просто сумішшю гарячої води і рому з невеликою кількістю спецій. Його вважають напоєм англійських моряків, які придумали нагрівати цей коктейль і додавати в нього чайну заварку, мед, цукор і лимон. Іноді ром замінюють лимонної горілкою або коньяком. Протягом багатьох років грог зазнав безліч змін, і в наші подається помірно теплим і навіть холодним.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальний глінтвейн від Джеймі Олівера . "Сегодня" також назвали десять причин включити глінтвейн в своє осіннє меню .