Грецький салат з фетою: рецепт від Юлії Висоцької

18 грудня 2019, 10:00
Готуємо салат грецький по-домашньому

Грецький салат класичний

Грецький салат – одна з найпростіших, найсмачних і найкорисніших страв. Його можна приготувати на Новий рік 2020. До складу салату входять: помідори, огірки, фета, цибуля і маслини. Заправляється він оливковою олією з сіллю, чорним перцем і орегано.

Дивіться відео, як зробити корисну заправку для салату:

Реклама

В середньому, калорійність такого салату може варіюватися від 150 до 250 ккал на 100 г. Якщо не зловживати маслом і сиром, то грецький салат можна віднести до низькокалорійних.

Читайте також:

Реклама

Грецький салат від Юлії Висоцької

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • Помідори черрі – 200 г
  • Зелений перець – 1 шт.
  • Оливки – 10 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Червоний цибуля – 1 шт.
  • Сир фета – 300 г
  • Винний оцет – 1 ст. л.
  • Оливкова олія – 3 ст. л.
  • Сушений орегано – 1 ч. Л.
  • Сіль за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Червону цибулю нарізати тоненькими півкільцями. Замочити в невеликій кількості води (приблизно на 10 хвилин).
  2. Очистити огірок від шкіри, нарізати напівкруглими скибочками.
  3. Солодкий зелений перець очистити від насіння, нарізати.
  4. Розрізати помідори черрі навпіл. В даному випадку можна замінити помідори черрі на стиглі великі помідори.
  5. Розрізати навпіл оливки. Тут можна використовувати ті, які вам більше подобаються: зелені, чорні або Каламата.
  6. Всі овочі перекласти в один салатник і заправити оливковою масло з винним оцтом.
  7. Викласти на тарілку салат, зверху викласти оливки, червоний лук і два великих скибочки сиру фета.
  8. Полити грецький салат заправкою і посипати сушеним орегано.

З чим подавати грецький салат

Салат можна доповнити скибочкою свіжого сільського хліба або багета.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом грецького салату з сулугуні від Юлії Висоцької . "Сьогодні" також писали, як приготувати новорічний салат з квасолею та ковбасою.