Яловичина по-бургундськи в духовці: рецепт дня

31 березня 2020, 17:54
Готуємо тушковане м'ясо в червоному вині

Яловичина в червоному вині

Беф бургіньйон, або яловичина по-бургундськи, – це тушковане м'ясо в сухому червоному вині. До страви також додають овочі, гриби, томатну пасту і бульйон.

Читайте також:

Реклама

Яловичина по-бургундськи є однією з численних селянських страв, які з часом прижилися в "високій кухні". Завдяки тривалому томлінню м'ясо виходить дуже м'яким і ніжним.

Яловичина по-бургундськи

Яловичина в червоному вині

Реклама

Час приготування:

  • 3 години

Калорійність:

  • 135 ккал на 100 г

Складові:

Реклама
  • 1 кг м'якоті яловичини
  • 350 мл сухого червоного вина
  • 500 мл бульйону
  • 2 цибулини
  • 3 моркви
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 2 зубчики часнику
  • 2 гілочки чебрецю
  • 1 пучок свіжої петрушки
  • 1 лавровий лист
  • 400 г грибів
  • Сіль і перець – за смаком
  • Оливкова олія – для смаження

Спосіб приготування:

  1. Нарізати м'ясо на середні шматочки, промити і обсушити паперовим рушником.
  2. Налити оливкову олію в сковорідку, розігріти і викласти м'ясо. Обсмажити з усіх боків до утворення скоринки, потім посолити і поперчити.
  3. Готове м'ясо перекласти в каструлю або сковороду з товстим дном, додати томатну пасту, перемішати. Залити бульйоном. Додати червоне вино.
  4. З пряних трав зробити "букет", обв'язавши його кулінарною ниткою, покласти в каструлю і накрити кришкою. Знову поставити на вогонь. Як тільки страва закипить, переставити її в розігріту до 170 °С духовку на 1 годину.
  5. Поки м'ясо в духовці, нарізати овочі. Гриби нарізати і обсмажити. Через годину додати все це в каструлю і повернути на півтори години в духовку.

З чим подавати тушковане м'ясо

Страву можна доповнити картопляним пюре або свіжим багетом.

Дивіться відео, як приготувати яловичину по-бургундськи в казані:

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом свинини з яблуками і шавлією від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати буженину від Даші Малахової.