Яловичина в червоному вині
Беф бургіньйон, або яловичина по-бургундськи, – це тушковане м'ясо в сухому червоному вині. До страви також додають овочі, гриби, томатну пасту і бульйон.
Яловичина по-бургундськи є однією з численних селянських страв, які з часом прижилися в "високій кухні". Завдяки тривалому томлінню м'ясо виходить дуже м'яким і ніжним.
Яловичина по-бургундськи
Час приготування:
- 3 години
Калорійність:
- 135 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кг м'якоті яловичини
- 350 мл сухого червоного вина
- 500 мл бульйону
- 2 цибулини
- 3 моркви
- 1 ст.л. томатної пасти
- 2 зубчики часнику
- 2 гілочки чебрецю
- 1 пучок свіжої петрушки
- 1 лавровий лист
- 400 г грибів
- Сіль і перець – за смаком
- Оливкова олія – для смаження
Спосіб приготування:
- Нарізати м'ясо на середні шматочки, промити і обсушити паперовим рушником.
- Налити оливкову олію в сковорідку, розігріти і викласти м'ясо. Обсмажити з усіх боків до утворення скоринки, потім посолити і поперчити.
- Готове м'ясо перекласти в каструлю або сковороду з товстим дном, додати томатну пасту, перемішати. Залити бульйоном. Додати червоне вино.
- З пряних трав зробити "букет", обв'язавши його кулінарною ниткою, покласти в каструлю і накрити кришкою. Знову поставити на вогонь. Як тільки страва закипить, переставити її в розігріту до 170 °С духовку на 1 годину.
- Поки м'ясо в духовці, нарізати овочі. Гриби нарізати і обсмажити. Через годину додати все це в каструлю і повернути на півтори години в духовку.
З чим подавати тушковане м'ясо
Страву можна доповнити картопляним пюре або свіжим багетом.
Дивіться відео, як приготувати яловичину по-бургундськи в казані:
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом свинини з яблуками і шавлією від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати буженину від Даші Малахової.