Готувати вдома небезпечно для здоров'я жінок – дослідження

17 листопада 2015, 16:28
У жінок, які проводять багато часу за готуванням, відзначають високий тиск, підвищений рівень холестерину і зайва вага

У всьому потрібно знати міру. Фото: instagram/honestmusicdc

Приготування їжі вдома загрожує жінкам серйозними проблемами зі здоров'ям. Про це заявляють фахівці Медичного центру університету Раш в Чикаго.

Згідно з їх даними, існує зв'язок між процесом приготування їжі і ризиком виникнення серцево-судинних захворювань у жінок. При цьому встановлено, що чим частіше жінці доводиться варити-смажити, тим вищий ризик проблем із серцем.

Реклама

У процесі дослідження було відзначено, що у жінок, які проводять багато часу за готуванням, відзначають високий тиск, підвищений рівень холестерину, зайва вага і зашкалювання глюкози і ліпідів у крові.

В експерименті чиказьких фахівців проводили на 2755 жінках у віці від 42 до 52 років. А саме дослідження тривало протягом 14 років.

Вчені фіксували показники здоров'я перед початком процесу готування і після. Крім того, окремо фіксувалося стан учасниць експерименту просто на початку кожного місяця протягом усіх 14 років.

Реклама

Вчені проаналізували зміни в жіночому самопочутті та акцентували свою увагу на ознаках метаболічного синдрому – стану, обумовленого комплексним збоєм в обмінних і гормональних функціях.

Таким чином медики встановили, що за весь період дослідження ризик виникнення метаболічного синдрому підвищився у всіх жінок. А найгіршими виявилися показники у тих з них, кому доводилося готувати їжу в домашніх умовах найчастіше.

Раніше Сегодня.ua з'ясовували, як скинути 3 кг швидко і без шкоди для здоров'я.