Гарячий шоколад з корицею, медом та збитими вершками

10 вересня 2020, 19:00
Рецепт осіннього напою, що зігріває

Гарячий шоколад зі збитими вершками

Справжній гарячий шоколад не приготувати ні з какао-порошку, ні з розчинних гранул, для нього буде потрібно хороша плитка темного шоколаду. А щоб напій вийшов по-осінньому ароматним, ми рекомендуємо додати трохи меду і кориці.

Ароматний гарячий шоколад зі збитими вершками

Реклама

Гарячий шоколад зі збитими вершками

Час приготування:

  • 10 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 209 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 склянка молока
  • 1/2 склянки жирних вершків (не менше 30%)
  • 2 ст.л. меду
  • 1 ст.л. кориці
  • 100 г чорного шоколаду
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • Маршмелоу – для подачі

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Збити вершки з ваніллю до м'яких піків (коли на вершках залишається слід від вінчика, а самі вершки добре тримають форму, значить, вони готові).
  2. У сотейнику з'єднати молоко, мед і корицю. Нагрівати кілька хвилин, не доводячи до кипіння. Зняти з вогню, вмішати шоколад до повного його розчинення.
  3. Молочно-шоколадну суміш з'єднати зі збитими вершками і швидко перемішати (залиште столову ложку вершків для декору).

Як подавати напій

Подавати гарячий шоколад відразу після приготування, за бажанням прикрасивши маршмелоу.

Дивіться відео, як приготувати шоколадний мус:

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що інженер Tesla створив геометричні шоколадні чіпси. Сьогодні.Lifestyle також повідомляли, який секретний інгредієнт зробить брауні смачніше.