Гарячі напої можуть викликати рак стравоходу – дослідження

16 червня 2016, 18:47
У кафе та ресторанах рекомендована температура подачі кави вище норми

Кава має бути правильної температури. Фото: instagram.com/alishastav

Часте вживання гарячих напоїв створює підвищений ризик виникнення раку стравоходу.

Про це заявили вчені, проаналізувавши близько тисячі наукових публікацій, присвячених двом десяткам різних типів раку.

Реклама

За їхніми даними, небезпечною температурою вчені назвали 65°C. Автори відзначають, що в кафе і ресторанах рекомендована температура подачі кави вище – приблизно 82-85°C.

Разом з тим, дослідники присвоїли вживання гарячих напоїв таку ж категорію небезпеки, як вживання смажених продуктів і продуктів з переробленого м'яса.