Гордон Рамзі поділився рецептом найсмачнішого гарбузового супу

26 жовтня 2018, 14:58
Відомий шеф готує суп з гарбуза на курячому бульйоні з грибами

Гордон Рамзі Фото: instagram.com/gordongram

Британський кухар Гордон Рамзі вирішив урізноманітнити звичний гарбузовий суп за допомогою грибного асорті. Шеф говорить: "Я обожнюю цей осінній суп з бархатистою текстурою. Щоб надати йому більш багатий смак, я додаю лісові гриби – вони ідеально поєднуються із солодкуватою гарбузової м'якоттю".

Гарбузовий суп з грибами на курячому бульйоні від Гордона Рамзі

Реклама
Суп з гарбузом і грибами
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 1,5 кг гарбуза
  • морська сіль – за смаком
  • мелений чорний перець – за смаком
  • 1 головка часнику
  • кілька гілочок розмарину
  • кілька столових ложок оливкової олії
  • 1 цибулина
  • щіпка мускатного горіха
  • 30 г тертого пармезану
  • 800 мл курячого бульйону
  • 100 мл жирних вершків
  • 25 г вершкового масла
  • 400 г різних грибів

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Розріжте гарбуз уздовж на дві частини і видаліть насіння. Зробіть надрізи на внутрішніх частинах гарбуза, посоліть, поперчіть і натріть часником. Покладіть в кожну половинку розмарин і нарізаний часник, збризніть оливковою олією.
  2. Поставте гарбуз в розігріту до 170 град.C духовку приблизно на годину, поки овоч не стане м'яким. Перевіряйте готовність гарбуза, протикаючи його ножем.
  3. Викладіть розмарин і часник на тарілку. Поки гарбуз ще гарячий, зішкребіть ложкою м'якоть і подрібніть її в блендері або кухонному комбайні.
  4. У великій каструлі підігрійте 1,5 ст.л. оливкової олії і підсмажте на ній подрібнену цибулю протягом 5-6 хвилин. За допомогою ложки викладіть в каструлю м'якоть 2-3 зубчиків часнику, які були в гарбузі. Додайте до овочів мускатний горіх, сіль і перець за смаком. Тушкуйте приблизно 1-2 хвилини.
  5. Викладіть в каструлю гарбузове пюре і пармезан, потім влийте бульйон. Залиште суп варитися 10-12 хвилин. Потім додайте вершки і добре перемішайте.
  6. Нагрійте на сковороді 1,5 ст.л. оливкової олії і кілька хвилин смажте гриби на сильному вогні, поки з них не випарується рідина. Додайте в сковороду маленький шматочок масла, спеції, добре перемішайте і зніміть з вогню.
  7. По частинах пюрируйте гарбузовий суп у блендері до однорідної текстури, додаючи шматочки масла. Перед подачею прикрасьте суп смаженими грибами і тонкими пластинками пармезану.

Нагадаємо, раніше Гордон Рамзі назвав три тренди в їжі, від яких варто відмовитися. Шеф також розповів, де ні за що не стане їсти.

Дивіться відео про таємниці життя Гордона Рамзі: