Головні правила пікніків

10 квітня 2014, 05:24
Добре маринуйте м'ясо і беріть з собою но-шпу

Збираючись готувати шашлик, потрібно відповідально поставитись до купівлі м'яса. Фото з архіву "Сегодня"

Наближається сезон пікніків. Однак потрібно пам'ятати, що навіть екологічно чисті овочі та фрукти, якщо їх погано вимити перед вживанням в їжу, можуть стати причиною зараження будь-якою токсикоінфекцією.

Про правила корисного пікніка пише "Единственная" з посиланням на журнал "Твоє здоров'я".

Реклама

Збираючись готувати шашлик, потрібно відповідально поставитися до купівлі м'яса – у продавця попроси гігієнічний сертифікат якості продукції, а саме м'ясо повинно бути не обвітреним і як мінімум чистим на вигляд.

Добре промаринуй м'ясо – хоча б 12 годин, бажано в маринаді, що містить кислоту (оцет, цибулю тощо).

У процесі приготування шашлику переконайся, що м'ясо просмажено повністю. Грамотно регулюй жар, що виходить від вогню, адже найтиповіша помилка – це надто сильний вогонь, коли шматочки м'яса обвуглюються зовні, а всередині залишаються напівсирими.

Реклама

Овочі та фрукти повинні бути добре вимиті (краще щіткою) й облиті окропом. Щоб довезти продукти, використовуй сумку-холодильник або хоча б декілька шарів фольги.

Нарізані салати заправляй на місці, безпосередньо перед вживанням в їжу. М'ясо, підготовлене для шашлику, вези з собою у маринованому вигляді.

Обов'язково захопи з собою аптечку першої допомоги. Поклади туди регідрон, смекту, активоване вугілля, марганцівку, но-шпу. І не забудь воду!