Фаршировані курячі грудки в прошутто: рецепт дня

25 серпня 2019, 10:55
Рецепт запеченого курячого філе з начинкою з в'ялених томатів і шпинату

Куряча грудка з в'яленими помідорами

Куряче філе, запечене в духовці разом з в'яленими помідорами, шпинатом і кедровими горіхами – те, що потрібно для святкової вечері. Тонкі скибочки шинки прошутто надають м'ясу соковитість і приємний копчений аромат.

Дивіться відео, як приготувати дієтичну курячу грудку:

Реклама

Подавати фаршировані курячі грудки можна разом з рисом, картопляним пюре, полентою або запеченими на грилі овочами.

Куряче філе з в'яленими помідорами і шпинатом в прошутто

Реклама

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 300 г свіжого шпинату
  • Велика жменя в'ялених томатів в маслі
  • Велика жменя кедрових горіхів
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • Трохи рослинної олії
  • 4 курячі грудки
  • 150 г скибочок прошутто
  • Кілька гілочок свіжого чебрецю

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Шпинат помити, обсушити і порубати листя ножем.
  2. Готувати протягом 5 хвилин у невеликій кількості рослинної олії, посолити.
  3. В'ялені томати крупно порубати.
  4. Змішати в мисці шпинат, томати, столову ложку масла з банки з томатами і кедрові горіхи.
  5. Натерти курячі грудки сіллю і перцем з усіх боків.
  6. Надрізати кожну грудку так, щоб вийшла "кишенька".
  7. Наповнити поглиблення начинкою.
  8. Загорнути кожну грудку в тонкі скибочки прошутто.
  9. Викласти на деко разом з гілочками чебрецю і запікати на верхньому рівні духовки при 180 С протягом 20-30 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати чахохбілі з курки. "Сьогодні" також ділились рецептом ідеальної запеченої курки від колишнього королівського шеф-кухаря.