Фаршировані баклажани з м'ясом, овочами і рисом: рецепт приготування

28 липня 2020, 12:58
Рецепт апетитних човників з баклажанів з начинкою

Баклажани з фаршем та рисом

Човники з баклажанів з фаршем – це прекрасний вибір, якщо ви хочете приготувати смачний обід або вечерю навіть для великої компанії.

До столу фаршировані баклажани можна подавати разом з відвареним рисом, зеленню або салатом зі свіжих овочів.

Реклама

Фаршировані баклажани в духовці

Баклажани з фаршем та рисом

Час приготування:

Реклама
  • 1,5 години

Калорійність:

  • 115 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 баклажана
  • 300 г фаршу з яловичини
  • 1 червоний болгарський перець
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 3 ст.л. соєвого соусу
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 жмені довгого рису
  • Кілька гілочок петрушки
  • 1 ч.л. орегано
  • Сіль і перець

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 160 °С.
  2. Розріжте баклажан навпіл і виріжте м'якоть, щоб залишилися тільки човники.
  3. На великій сковороді обсмажте в олії фарш, тоді додайте туди дрібно нарізану цибулю, часник і червоний болгарський перець. Коли суміш трохи підсмажиться, влийте соєвий соус, додайте орегано і тушкуйте близько 10 хвилин.
  4. Одночасно злегка відваріть рис, щоб він був розсипчастим, і додайте його до фаршу і овочів. Перемішайте, а потім заповніть начинкою човники з баклажанів.
  5. Змастіть зверху фаршировані половинки оливковою олією.
  6. Викладіть баклажани в форму для випікання. Ви можете влити на денце трохи води, щоб під час запікання вони не були сухими. Накрийте форму фольгою і запікайте годину.
  7. Тоді зніміть фольгу і випікайте ще 15-20 хвилин, щоб страва підрум'янилася.
  8. Прикрасьте петрушкою і подавайте на стіл.

Корисна порада

Разом з баклажанами ви можете приготувати фаршировані болгарські перці.

Дивіться відео, як приготувати баклажани на грилі з салом:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запіканки з баклажанів з м'ясним фаршем і помідорами.