Песах-2021: як приготувати справжню мацу

26 березня 2021, 10:23
Маца – це прісні коржі з хліба та води

Песах цього року почнеться 27 березня і триватиме до вечора 4 квітня. Впродовж цілого тижня не можна їсти ні святкову халу, ні навіть простий хліб. У дні свята Песах їдять мацу. Ці тонкі хрусткі коржі з тіста, що не пройшло зброджування, – традиційна страва. Як же приготувати мацу правильно, дотримуючись усіх канонів? Ми поділимося класичними рецептами.

Щоб зробити небанальний подарунок близьким, скористайтеся варіантами з нашого березневого календаря свят.

Реклама

Маца: класичний рецепт

Маца на воді

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

Реклама
  • борошно – 250 г;
  • вода – 100 мл.

Спосіб приготування:

  1. У миску просіяти борошно, зробити лунку і влити холодну воду, швидко замісити туге тісто.
  2. Тісто розділити на 6 рівних шматочків, розкачати в пласт товщиною близько 2 мм, зробити проколи вилкою.
  3. Розкласти заготовки з тіста на сухий лист. Випікати мацу за 180 градусів приблизно 10 хвилин, до золотавого кольору.

Як приготувати мацу з яйцями

Ця страва має м'якіший і ніжніший смак, ніж класична маца.

Як приготувати мацу

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • борошно – 250 г;
  • яйце – 2 шт.

Спосіб приготування:

  1. Яйця розбити в миску і перемішати до однорідного стану. Збивати їх не потрібно.
  2. Спосіб приготування тіста і випікання маци повністю ідентичний приготуванню страви за традиційним базовим рецептом. Тільки замість води для замішування використовуються яйця.

Порада: Борошно можна взяти або пшеничне, або вівсяне, або ячмінне. Вибір борошна кардинально змінює смак готової страви.

Тут зібрано рецепти традиційних страв на Песах.