Емпанадас: як приготувати знамениті іспанські пиріжки

1 липня 2020, 14:58
Готуємо тісто і різні начинки для емпанадас

Пиріжки емпанадас

Пиріжки емпанадас дуже популярні на Піренейському півострові і в Латинській Америці. Їхньою батьківщиною вважається іспанський регіон Галісія, де їх вперше згадали 1520 року.

Класична начинка для емпанадас – рубане м'ясо з додаванням приправ, спецій і зелені. Але вона може бути і солодкою. Тоді пиріжки називаються пастель або пастеліто. Емпанадас їдять руками, запиваючи сухим червоним вином.

Реклама

Як зробити тісто для емпанадас

Пиріжки емпанадас

Складові:

  • 700 г борошна
  • 100 г смальцю
  • 10 г солі
  • 300 мл гарячої води

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Смалець розтопити, щоб він був рідким. Сіль розчинити в гарячій воді.
  2. Потроху додаючи воду і жир в борошно, замісити тісто. Дуже добре його вимісити.
  3. Загорнути тісто в плівку і залишити мінімум на півгодини при кімнатній температурі.
  4. Розкачати в пласт завтовшки 2 мм на сухому столі. Вирізати кола бажаного діаметру, скласти в стопку і накрити плівкою.
  5. Викласти ложкою начинку на середину кожного кола, змочити краї водою і заліпити "мотузкою". Якщо ви робите емпанадас з різними начинками, використовуйте різні типи швів.
  6. Викласти пиріжки на змащене олією деко на бік.
  7. Змастити яєчним жовтком, змішаним з молоком. Випікати в дуже гарячій духовці (230-250 °С) 12-15 хвилин.

Як зробити начинку для емпанадас

Рецепти пиріжків з різних країн

Начинку для пиріжків бажано приготувати напередодні, бо вона повинна бути добре охолодженою.

Реклама

Начинка для емпанадас з тунця

Складові:

  • 2 банки тунця
  • 1 середня цибулина
  • 1 невеликий червоний солодкий перець
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 2 зварених круто яйця
  • 12-15 шт. зелених оливок без кісточок (2-3 ст.л. різаних)
  • Сіль, перець, петрушка

Дивіться відео з рецептом м'ясних пиріжків від Григорія Германа:

Спосіб приготування:

  1. Дрібно нарізати цибулю і перець, обсмажити на олії.
  2. З тунця злити рідину, розкришити його в мисці.
  3. Додати обсмажену цибулю з перцем, дрібно порубані яйця, маслини, сіль, перець, подрібнену петрушку.

М'ясна начинка для емпанадас

Складові:

  • 500 г яловичого фаршу
  • 1 цибулина
  • 5 стебел зеленої цибулі
  • 1 червоний перець
  • 12-15 шт. оливок
  • 2 крутих яйця
  • Солодка і гостра мелена паприка
  • Кумин
  • Сіль, перець
  • 100 мл яловичого бульйону
  • Яловичий жир або рослинна олія для обсмажування

Спосіб приготування:

  1. Цибулю і перець дрібно порізати, обсмажити на жирі або олії, додати м'ясо, швидко підрум'янити на сильному вогні.
  2. Як тільки м'ясо змінить колір, зняти з вогню, додати спеції, маслини і трохи яловичого бульйону. Посолити і поперчити, перемішати, остудити і прибрати в холодильник на кілька годин.
  3. Перед випічкою додати рубані варені яйця.

Емпанадас традиційно готують з фаршем

Начинка з курки

Складові:

  • 1/2 вареної курки
  • 1 червоний перець
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 1 помідор
  • Жменя зелених оливок
  • 2 варені яйця
  • Мелена паприка
  • Кумин
  • Сіль, перець
  • Трохи курячого бульйону
  • Рослинна олія для обсмажування

Спосіб приготування:

  1. Куряче м'ясо відокремити від шкіри і кісток, нарізати кубиками.
  2. Цибулю і перець дрібно порізати, обсмажити на олії, додати рубаний часник, дрібно порізаний помідор без насіння, спеції, сіль і перець.
  3. Тримати на невеликому вогні, помішуючи, поки не утвориться густа однорідна маса.
  4. Зняти з вогню, додати оливки і рубані яйця. Остудити, охолодити в холодильнику.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати розтягаї з рибою. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як зробити янтики з м'ясним фаршем.