Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Готуємо джем з абрикос

Модні джинси

Тести

Найдорожче

"МайстерШеф": рецепт м'ясних пиріжків емпанадас від Ектора Хіменес-Браво

Емпанадас дуже популярні в Латинській Америці

Щосуботи глядачі стежать за шоу "МайстерШеф. Професіонали" на СТБ. У проєкті готують не тільки учасники, а й судді: Ектор Хіменес-Браво, Володимир Ярославський, Ольга Мартиновська. Крім того, вони радують своїх глядачів і поза кадром, розробляючи і описуючи все нові рецепти.

Цього разу беззмінний суддя проєкту Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом пиріжків свого дитинства.

Суддя "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво
Суддя "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво / Фото: пресс-служба СТБ

Ектор Хіменес-Браво: Ви пам'ятаєте свої улюблені пиріжки з дитинства? Ті, що бабуся готувала, запашні, щоб з'їсти їх з молоком або холодним квасом? А хочете спробувати пиріжки з мого дитинства? У мене було все те ж, як і у вас, тільки квасу не було. І називалися пиріжки емпанадас. Запрошую вас в моє дитинство, емпанадас з картоплею і м'ясом, все як в Україні і з українських продуктів.

Емпанадас з фаршем

Інгредієнти для тіста:

  • 360 г борошна
  • 1/2 ч.л. солі
  • 170 г вершкового масла (нарізаного кубиками)
  • 1 яйце
  • 125 мл молока

Спосіб приготування тіста:

  1. Змішайте борошно і сіль в процесорі (можна вимішувати руками)
  2. Додайте вершкове масло, яйце і молоко потроху. Змішайте, поки не вийдуть невеликі окремі кульки і тісто стане м'яким і еластичним.
  3. Зробіть кульку з тіста і дайте відпочити 10 хвилин.
  4. Розділіть тісто на дві кульки і розкачайте качалкою два диски.
  5. Кільцем або формою 12 см зробіть маленькі диски, наповніть начинкою і сформуйте емпанадас.
  6. Змастіть яйцем і запікайте в духовці 20-25 хвилин при температурі 190 ºС.

Читайте також:

Інгредієнти для начинки:

  • 300 г яловичого фаршу
  • 2 картоплі варені
  • 1/4 ч.л. солі (якщо використовуєте свіжий часник або цибулю, то 1/2 ч.л. солі)
  • 1/4 ч.л. гранульованого часнику або 1/2 зубчика часнику
  • 1/4 ч.л. гранульованої цибулі або 50 г нарізаної цибулі
  • 1/4 ч.л. зіри (кумина) – продається на ринках
  • 2 ст.л. соусу – дивіться рецепт далі
  • 1 ст. л. масла

Спосіб приготування начинки:

  1. Обсмажте м'ясо, додайте спеції і варену картоплю (її потрібно трохи роздавити).

Суддя "МайстерШеф" Ектор Хіменес-Браво з емпанадас
Суддя "МайстерШеф" Ектор Хіменес-Браво з емпанадас / Фото: пресс-служба СТБ

Інгредієнти для соусу:

  • 100 г дрібно нарізаної цибулі
  • 200 г нарізаного томата
  • 100 г зеленої цибулі
  • 1 ч.л. масла
  • 50 г нарізаного болгарського перцю
  • 1 ч.л. томатної пасти
  • 1/4 ч.л. солі
  • 1 зубчик часнику дрібно нарізаного

Спосіб приготування:

  1. Додайте всі інгредієнти в нагріту сковороду, крім томатної пасти, на середньому вогні.
  2. Обсмажте, поки вони не стануть м'якими і додайте томатну пасту, обсмажте ще 3 хвилини
  3. Можете зберігати в холодильнику до 2 тижнів і додавати до овочів, м'яса, яєць або використовувати як заправку до супів.
  4. Готові емпанадас подаються з соусом Табаско або Чилі.

Нагадаємо, раніше Ектор Хіменес-Браво ділився рецептом сангрії з літніми фруктами.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Частіше проявляти емоції
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як швидко охолодити каву
Хакнути
Сольник зірки
MONATIK
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Впізнаєш зірку за її модним образом?
Спробувати
Куди піти
Атмосферні тераси Києва для літніх вечорів
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти