Експериментальний олів'є із селерою і гарбузом від шеф-кухаря Олександра Смирнова: рецепт з фото

31 грудня 2020, 12:29
Кидаємо виклик традиціям і шаблонами в приготуванні салату

Олів'є – від нього ми не перестанемо втомлюватися ніколи. Цікаво, але саме в Новий рік він стає особливо смачним. І не важливо, з якого покоління той, хто святкує, і яких модних течій у їжі дотримується – на столі олів'є має бути повинен. З домашнім майонезом або з купленим у магазині, з куркою в складі або рибою, прикрашений ікрою або просто зеленню. Це, як віддати данину традиції, зануритися в дитинство та й смачно поїсти, що вже тут приховувати.

Він може бути максимально наближеним до першого класичного рецепта (і це дуже дорого), він може бути дієтичним і навіть вегетаріанським. Вибір ваш. А чому б не приготувати його так, як це роблять відомі представники гастрономії та кулінарії в нашій країні? І так, ці люди до олів'є теж ставляться з великою любов'ю і трепетом. Шеф-кухар Олександр Смирнов пропонує замінити в рецепті картоплю на селеру, а моркву – на запечений гарбуз.

Реклама
Фото: Олександр Смирнов

Олів'є з раковими шийками із селерою і гарбузом

Інгредієнти

  • 20 г – ракові шийки
  • 55 г – корінь селери (можна запечену картоплю)
  • 35 г – запеченмй гарбуз (можна моркву)
  • 20 г – зелений горошок або квасоля
  • 35 г – лосось слабосолоний
  • по 15 г – яблуко і свіжий огірок
  • 50 г – майонез домашній
  • 10 г – ікра (за смаком)
  • вершкове масло
  • часникова олія
  • яйце перепелине
  • сік лимона
  • мікрозелень або мікс салату

Спосіб приготування

Реклама
  1. Корінь селери проварити в молоці з медом, потім запекти разом з гарбузом.
  2. Овочі остудити і нарізати кубиками. Яблуко очистити, порізати кубиками, скропити лимонним соком.
  3. Ракові шийки обсмажити у вершковому маслі, додати часникову олію. Смажити не більше 30 секунд, тоді ракові шийки будуть м'якими і соковитими.
  4. Все змішати і додати горошок або квасолю. Можна використовувати паростки.
  5. Заправити домашнім майонезом.
  6. Посолити, поперчити за смаком. Додати трохи цукру, він допоможе краще розкрити смак.
  7. Прикрасити зеленню (горох, рукола) та ікрою (червона, щуча, ікра тобіко).

Тут знайдете рецепт експериментального олів'є від Сави Лібкіна і Лізи Глінської.