Експериментальний олів'є з авокадо і м'ясом криля: рецепт від Володимира Ярославського

24 грудня 2020, 18:58
Кидаємо виклик традиціям і шаблонам у приготуванні салату

Олів'є з куркою і авокадо

Олів'є – від нього ми не втомлюватимемося ніколи. Цікаво, але саме на Новий рік він стає особливо смачним. І не важливо, з якого покоління той, хто святкує, та яких модних течій в їжі дотримується – на столі олів'є має бути. З домашнім майонезом чи з купленим у магазині, з куркою в складі чи рибою, прикрашений ікрою чи просто зеленню. Це як віддати данину традиції, зануритися в дитинство та й смачно поїсти, що вже тут приховувати.

Він може бути максимально наближеним до першого класичного рецепту (і це дуже дорого), він може бути дієтичним і навіть вегетаріанським. Вибір ваш. А чому б не приготувати його так, як це роблять відомі представники гастрономії та кулінарії в нашій країні? І так, ці люди до олів'є теж ставляться з великою любов'ю і трепетом. Приготуємо нетривіальний олів'є від гастро-мандрівника і шеф-кухаря Володимира Ярославського.

Реклама
Фото: Володимир Ярославський

"Пропоную трохи відійти від традицій і замінити звичні інгредієнти на несподівані. Зрозуміло, що з усіма добавками смак і сприйняття салату змінюється! Замість картоплі можна брати авокадо, батат запечений (має залишатися трохи твердим). Замість язика, якщо ви вирішили приготувати салат з ним, можна брати смажену курку, креветки (їх багато не знадобиться), м'ясо криля (віджате). Горох можна замінити і на спаржу, і на спаржеву квасолю, і навіть на кукурудзу", – говорить шеф-кухар.

Нетривіальний олів'є (склад – ваша фантазія і смак)

Інгредієнти

  • 40 г – авокадо
  • 1 шт. – яйце
  • 15 г – морква
  • 15 г – свіжий огірок
  • 20 г – зелений горошок відварений
  • 50 г – майонез
  • 60 г – м'ясо криля (віджате)
  • Сіль, чорний перець
  • Трохи гірчиці
  • Зелена цибуля
  • Петрушка

Готуємо олів'є

Реклама
  1. Морква (варена), авокадо, яйце, свіжий огірок нарізати дуже дрібними кубиками.
  2. Горошок відварити, дати стекти воді.
  3. М'ясо криля віджати від зайвої рідини.
  4. Зібрати інгредієнти, заправити майонезом, додати гірчицю, перемішати.
  5. Прикрасити зеленню.

Тут зібрані 5 рецептів салатів з морепродуктами на Новий рік.