Експериментальний олів'є від шеф-кухаря Андрія Дромова: рецепт з фото

30 грудня 2020, 10:54
Кидаємо виклик традиціям і шаблонами в приготуванні салату

Олів'є – від нього ми не перестанемо втомлюватися ніколи. Цікаво, але саме в Новий рік він стає особливо смачним. І не важливо, з якого покоління той, хто вяткує, і яких модних течій у їжі дотримується – на столі олів'є має бути. З домашнім майонезом або з купленим у магазині, з куркою в складі або рибою, прикрашений ікрою або просто зеленню. Це, як віддати данину традиції, зануритися в дитинство та й смачно поїсти, що вже тут приховувати.

Він може бути максимально наближеним до першого класичного рецепта (і це дуже дорого), він може бути дієтичним і навіть вегетаріанським. Вибір ваш. А чому б не приготувати його так, як це роблять відомі представники гастрономії та кулінарії в нашій країні? І так, ці люди до олів'є теж ставляться з великою любов'ю і трепетом. Бренд-шеф Андрій Дромов поділився авторським рецептом олів'є з креветками і восьминогами бебі.

Реклама
Фото: Іnstagram.com/dromov.andrey

Олів'є з бланшованими восьминогами бебі, тигровими креветками, ікрою тобіко і овочами

Інгредієнти на одну порцію:

  • 3 шт – креветки
  • 30 г – восьминіг бебі
  • 65 г – картопля
  • 37 г – огірок маринований
  • 15 г – горошок зелений
  • 30 г – морква
  • 1 шт – яйце
  • 45 г – майонез
  • 15 г – ікра тобіко

Готуємо олів'є:

Реклама
  1. Овочі та яйця відварюємо і даємо охолонути.
  2. Так само відварюємо восьминога і креветки.
  3. Овочі, креветки, яйця і огірки нарізаємо кубиками середнього розміру.
  4. Замішуємо все, додаємо ікру тобіко і заправляємо майонезом.
  5. Викладаємо стравуа на тарілку і додаємо восьминогів бебі.
  6. Прикрашаємо ікрою тобіко, листям буряка та мікрогріном.

Тут знайдете рецепт олів'є від Діми Борисова і ще – рецепт від адепта одеської кухні Сави Лібкіна.