Експериментальний олів'є від Діми Борисова: рецепт з фото

28 грудня 2020, 14:52
Кидаємо виклик традиціям і шаблонами в приготуванні салату

Олів'є – від нього ми не перестанемо втомлюватися ніколи. Цікаво, але саме в Новий рік він стає особливо смачним. І не важливо, з якого покоління той, хто святкує, і яких модних течій в їжі дотримується – на столі олів'є має бути. З домашнім майонезом або з купленим у магазині, з куркою в складі або рибою, прикрашений ікрою або просто зеленню. Це, як віддати данину традиції, зануритися в дитинство та й смачно поїсти, що вже тут приховувати.

Він може бути максимально наближеним до першого класичного рецепта (і це дуже дорого), він може бути дієтичним і навіть вегетаріанським. Вибір ваш. А чому б не приготувати його так, як це роблять відомі представники гастрономії та кулінарії в нашій країні? І так, ці люди до олів'є теж ставляться з великою любов'ю і трепетом. Свій рецепт олів'є з яловичим язиком і перепелиними яйцями запропонував Діма Борисов, засновник і бренд-шеф однойменної мережі ресторанів.

Реклама
Фото: Іnstagram.com/dmytro_borisov

"Для мого олів'є раджу варити яловичий язик з безліччю спецій", – каже ресторатор.

Олів'є з яловичим язиком

Фото: Іnstagram.com/dmytro_borisov

Інгредієнти

  • 250 г – яловичий язик відварний
  • 100 г – картопля відварна
  • 70 г – морква
  • 80 г – свіжий огірок
  • 130 г – маринований огірок
  • 110 г – зелений горошок
  • 190 г – майонез
  • 4 шт – яйце куряче
  • 1-3 шт – яйце перепелине
  • мікрогрін для декору

Спосіб приготування

Реклама
  1. Яловичий язик попередньо замочити в холодній воді. Потім перекладіть в каструлю, додайте спеції (чорний перець, сіль, паприку, чебрець і подрібнений часник), варіть близько години. Потім опустіть в холодну воду (так його легше почистити).
  2. Картопля, морква і яйця попередньо відваріть і остудіть. Курячі яйця для олів'є потрібно варити 6-8 хвилин, перепелині яйця – 2-3 хвилини.
  3. Наріжте дрібними кубиками язик, картоплю, моркву, огірки, курячі яйця.
  4. Додайте зелений горошок, майонез і ретельно перемішайте. Перед подачею прикрасьте олів'є перепелиними яйцями, розрізаними навпіл, і мікрогрін.

Тут знайдете рецепт олів'є з м'ясом перепілки від Сави Лібкіна.