Заощаджуємо на ікрі: як приготувати делікатес із желе та соєвого соусу

25 грудня 2020, 08:31
Кулінари пропонують прикрасити новорічний стіл кав'яром із желе. Чи смачна така ікра і як її правильно готувати?

Ікра – для багатьох це не що інше, як делікатес, тому дозволити її собі може далеко не кожен. Адже коштує вона більше 2 тисяч гривень за сто грамів. Щоб зекономити, кулінари пропонують прикрасити новорічний стіл кав'яром із желе. Дізнаємось, з чого його ї готують і як він смакує.

Сюжет Наталії Тімуршиної та Андрія Ревка Відео: Сьогодні

Вишуканий делікатес удома

Реклама

Вишуканий і зовсім не дорогий делікатес, до речі. Домашня чорна "ікра" коштуватиме вам 33 гривні. Розберемо все докладніше.

Інгредієнти

  • 150 мл соєвого соусу – 20 грн
  • 1 ч.л. агар-агару – 3 грн
  • 250 мл рослинної олії – 10 грн

Спосіб приготування

Реклама
  1. Склянки з олією охолоджуємо в морозилці.
  2. Наливаємо у каструлю соєвий соус. Додаємо суміш для желе та ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння. Дістаємо з холодильника олію.
  3. Набираємо гарячий соус у піпетку і крапаємо в замерзлу олію.
  4. Тільки-но олія нагріється – зцідити отриманий "псевдокав'яр" через ситечко.
  5. Відібрати вдалі "ікринки" та перекласти в ікорницю.

Треба сказати, що процес доволі кропіткий і виснажливий, адже крапельки не мають торкатися одна одної. До того ж желе швидко застигає і час від часу його знову треба нагрівати. Та результат виправдовує очікування. Бо домашній делікатес неможливо відрізнити від справжньої ікри. На смак кав'яр солоний і нагадує соєвий соус. Цілком може згодитися для прикраси ваших новорічних страв.

Тут знайдете рецепти холодних закусок на Новий рік.