Як приготувати еклери з вершково-ванільним кремом вдома: рецепт

21 жовтня 2020, 18:37
Приготувати їх – справа кропітка, але ці еклери того варті

/ Фото: Unsplash

Еклери – один з найулюбленіших десертів. Першими їх стали готувати французи ще в 18 столітті і досягли в цій справі досконалості.

Пропонуємо потішити себе і своїх близьких домашніми еклерами з вершково-заварним кремом. За часом – це 45-60 хвилин, у результаті отримаєте 15 тістечок.

Реклама

Прикрашати еклери пропонуємо на свій смак – від шоколадної глазурі до ягідного сиропу.

Домашні еклери з вершково-ванільним кремом

Фото: Instagram/hlebodar.omsk

Що знадобиться:

  • 140 г борошна
  • щіпка цукру
  • 125 мл молока
  • 100 г вершкового масла
  • 4 яйця

Для заварного крему

  • 300 мл молока
  • 50 г цукрової пудри
  • 2 жовтки
  • 1 ч.л ванільного екстракту
  • За 4 ч.л. борошна та кукурудзяного крохмалю
  • 300 мл вершків

Готуємо крем

Нагріти молоко в каструлі майже до кипіння. Тим часом змішати в мисці цукор, яєчні жовтки і ваніль, потім додати борошно, перемішати до однорідної маси.

Поступово влити в суміш гаряче молоко і помішувати до загустіння. Не допускайте утворення грудочок.

Реклама

Готовий крем треба охолодити.

Випікаємо еклери

  1. Просіяти борошно з цукром і дрібкою солі. Обережно нагріти молоко, розтопити в ньому вершкове масло.
  2. Щойно масло повністю розтане, вимкнути вогонь, всипати просіяне борошно. Енергійно збити тісто, воно має бути однорідним.
  3. Тісто треба охолодити упродовж декількох хвилин, потім поступово додати яйця, добре перемішуючи між кожним додаванням до загустіння.
  4. Викласти тісто в кондитерський мішок з круглою широкою насадкою, сформуйте еклери на пергаментному папері, попередньо змастивши його вершковим маслом.
  5. Випікати 25 хвилин, знижуючи температуру з 200 С до 180 C.

Формуємо еклери

Реклама
  1. Через 25 хвилин за допомогою невеликого ножа розрізати булочки навпіл і повернути в піч, поклавши їх догори дном. Дайте їм просохнути 5 хвилин до хрусткої скоринки і золотистого кольору. Дістати, дати охолонути.
  2. Доки основа для еклерів стигне, збити вершки до густоти й додати до крему. Викласти начинку в кондитерський мішок і заповнити тістечка.
  3. Як прикрасити – підкаже фантазія.

А тут можна ознайомитися з рецептом еклерів від Юлії Висоцької та шоколадних тістечок без цукру .