Домашній мармелад зі слив: незвичайний рецепт приготування

28 липня 2020, 14:46
Рецепт ароматного сливового мармеладу з анісом

Сливовий мармелад

Сливовий мармелад з анісом – смачний і корисний десерт, який можна легко зробити на власній кухні. Якщо ви не любите аніс, додайте замість нього половину палички кориці.

Готовий мармелад можна буде обваляти в цукрі або обсипати цукровою пудрою.

Реклама

Незвичайний мармелад зі слив

Сливовий мармелад

Час приготування:

Реклама
  • 2,5 години

Калорійність:

  • 129 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг слив без кісточок
  • 100 мл води
  • 3 зірочки анісу
  • 3 склянки цукру

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Очистити сливи від кісточок, додати воду і зірочки анісу, накрити кришкою і варити близько 15 хвилин на слабкому вогні.
  2. Дати охолонути і постояти близько години, щоб пюре просочилося ароматом анісу.
  3. Анісові зірочки вийняти, сливи протерти через сито.
  4. Додати в пюре цукор, перемішати. Уварювати пюре на середньому вогні близько години.
  5. Викласти масу в форму, застелену харчовою плівкою, розрівняти і дати застигнути.
  6. Розрізати готовий мармелад на квадратики гострим ножем.

Корисна порада

Збільште час варіння, якщо маса занадто рідка.

Дивіться відео, як зробити мармелад за 15 хвилин:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сирні рогалики з мармеладом, а також ділилися рецептом гарбузового мармеладу.