Для десертів і випічки: як приготувати солону карамель

6 листопада 2018, 11:01
Щоб отримати ароматну домашню карамель, вам знадобиться лише кілька інгредієнтів

Домашня солона карамель. Фото: depositphotos.com

Солону карамель легко зробити в домашніх умовах. Це ідеальне доповнення до ранкових тостів, десертів і випічки. Готовий десерт можна ароматизувати корицею, ваніллю або навіть лавандою.

Домашня солона карамель

Реклама

Інгредієнти:

  • 200 г цукру
  • 200 г вершків 20-30%
  • 50 г вершкового масла
  • 3 г морської солі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Насипати цукор до сотейника з товстим дном. У центр на цукор покласти вершкове масло.
  2. Нагрівати на слабкому вогні до розчинення цукру і масла. Намагайтеся не розмішувати суміш лопаткою, а просто струшуйте сотейник в міру необхідності. Суміш повинна набути красивий золотистий відтінок.
  3. Тонкою цівкою влити вершки. Обов'язково надіньте кухонну рукавичку, щоб не обпекти руку. Соус спочатку сильно запузириться від різниці температур, але потім відновить свою текстуру.
  4. Якщо вам потрібен рідкий соус, варіть 3 хвилини. Через 3-4 хвилини він набуде консистенцію сметани, а через 6-7 хвилин – іриски. Додайте до теплої карамелі морську сіль і перемішайте.
  5. Процідіть через сито до банки з кришкою. Солону карамель можна зберігати в холодильнику близько 2-х місяців.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати крем-брюле за рецептом Даші Малахової. Ми також ділилися рецептом полуничної панна-котти. Крім цього, ми розповідали, як приготувати сирно-шоколадне суфле.

Дивіться відео, як почати карамельний бізнес з нуля: