Дієтологи з'ясували, чому варто додавати яйця в овочевий салат

1 листопада 2016, 03:02
Вітамін Е володіє сильними антиоксидантними і протизапальними властивостями

Фото: pixabay.com

Якщо додавати в салат яйця, то тим самим можна поліпшити рівень засвоєння організмом вітаміну Е, що отримується разом з овочами, з'ясували вчені з Університету Пердью.

За словами дієтологів, вітамін Е є другим найбільш недостатньо вживаним нутрієнтом у раціоні, а, між тим, цей жиророзчинний вітамін володіє сильними антиоксидантними і протизапальними властивостями.

Реклама

Вітамін Е міститься в натуральних маслах, насінні та горіхах. У свою чергу, яйця багаті поживними речовинами. Ці продукти містять незамінні амінокислоти, ненасичені жирні кислоти та вітаміни групи В, також невелику кількість вітаміну Е.

"Ми виявили, що рівень поглинання вітаміну Е був у 4-7 разів вищий, коли в салат додавали три цілих яйця", – розповів дослідник Юнг Юн Кім.

В ході досліджень 16 добровольців у різний час з'їдали овочеві салати без яєць, 1,5 яйця і з 3 яйцями (які були приготовлені у вигляді омлетів). Результати показали, що рівень всмоктування каротінодов (включаючи альфа-каротин, бета-каротин, лютеїн, зеаксантин і лікопін) був у 3-8 разів вищий при додаванні в салат трьох яєць у порівнянні з салатом без яєць.