Дієтологи розповіли, як правильно їсти овочі

21 березня 2017, 02:47
Деякі овочі корисніше їсти сирими, а деякі краще відварити

Фото: Pixabay

Дієтологи всього світу зійшлися на думці, що овочі корисніші тобто в другій половині дня в сирому вигляді, але також є продукти, які є найбільш корисними у вареному вигляді. Справа в матриці клітковини, яка має товсті стінки і під час травлення не завжди руйнується, пише "Ортодокс".

Мова, наприклад, йде про моркву, джерела бета-каротину. Поїдаючи сирий овоч, ми отримуємо 5% цієї речовини, а варений – 20%. Те ж саме стосується томатів, так лікопін, що в них є, краще засвоюється організмом після теплової обробки. Після термічної обробки цибулі, в ній збільшується кількість селену, лютеїну, холіну.

Реклама

Після варіння шпинату людина отримує на 25% більше каротиноїдів, ніж в сирому овочі, а кальцію стає в рази більше. Чудовими властивостями володіє варений буряк, який стає кориснішим після варіння.