Дієтичний сніданок: яєчня в авокадо

31 жовтня 2017, 09:43
Ця багата білком і корисними жирами закуска готується всього лише за 15 хвилин

Яєчня в авокадо Фото: dashu83 / Freepik

Щоб отримати подвійну порцію жирних кислот Омега-3 на сніданок, приготуйте запечені яйця в авокадо. Ця страва корисна для серця за рахунок високого вмісту білка, клітковини і поліненасичених жирів. Вона також здатна нормалізувати рівень цукру в крові.

У рецепті використовується подрібнена зелена цибуля, але ви можете замінити її будь-якими пряними травами на свій смак. Столова ложка сальси або іншого гострого соусу теж не буде зайвою.

Реклама

Запечені яйця в авокадо

Інгредієнти на 2-4 порції:

  • 2 стиглих авокадо
  • 4 свіжих яйця
  • 1/8 чайної ложки перцю
  • дрібка солі
  • 1 столова ложка нарізаної зеленої цибулі

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Розігріти духовку до 200 градусів.
  2. Розрізати авокадо навпіл і вийняти кісточку. Витягти близько двох столових ложок м'якоті з середини авокадо, щоб там помістилося яйце.
  3. Викласти човники з авокадо в невелику форму для випічки. Розбити яйце в кожну половинку авокадо. Постарайтеся спочатку помістити жовток, і тільки потім білок.
  4. Відправити в духовку і запікати протягом 15-20 хвилин. Час приготування залежить від розміру яєць і авокадо. За цей час білки повинні "схопитися".
  5. Дістаньте з духовки, потім приправьте сіллю, перцем і рубаною зеленню.

Нагадаємо, раніше дієтологи назвали сім причин, чому корисно їсти авокадо щодня.