Дієтичний літній обід: крем-суп із цукіні з в'яленими помідорами

19 липня 2018, 12:59
Ніжний, літній і дуже смачний суп

Крем-суп із цукіні

Особливість цього крем-супу в тому, що цукіні попередньо запікаються в духовці.

Крем-суп із цукіні

Реклама

Складові:

  • овочевий бульйон – 1 л
  • картопля – 2-3 середніх бульби
  • цукіні – 3 середніх
  • часник – 4 зубчики
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • оливкова олія – 2 ст.л.
  • вершки – 150 мл
  • лавровий лист – 2 шт.
  • в'ялені помідори – 2 шт.
  • петрушка – кілька гілочок
  • сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Цукіні або молоді кабачки нарізаємо вздовж на три частини, скроплюємо невеликою кількістю оливкової олії, викладаємо на деко з пергаментним папером, запікаємо в духовці розігрітій до 200 градусів протягом 30-40 хвилин.
  2. Цибулю нарізаємо невеликими кубиками, часник очищаємо. У каструлі з товстим дном розігріваємо оливкову олію, обсмажуємо часник протягом хвилини на сильному вогні, додаємо цибулю, обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору. Додаємо бульйон, картоплю, солимо і варимо близько 20 хвилин до розм'якшення картоплі.
  3. Цукіні після запікання відправляємо в каструлю. Проварюємо все разом ще близько 10 хвилин. За 1-2 хвилини до приготування додаємо до супу лавровий лист, вершки.
  4. Лавровий лист прибираємо із супу, перчимо, знімаємо з вогню, пробиваємо все блендером, повертаємо на маленький вогонь і прогріваємо суп ще раз.
  5. Крем-суп із цукіні розливаємо по тарілках, додаємо кілька гілочок петрушки, нарізані в'ялені томати і подаємо до столу.


Смачного!

Реклама

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати суп-пюре із цукіні з плавленим сиром. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом крем-супу з кабачків із часниковими грінками.

Дивіться відео, як приготувати кабачковий мільфей з крабовим пюре: