Дієта грецьких "богинь": як зробити фігуру – стрункою, а шкіру – красивою

25 серпня 2015, 05:22
Фахівці радять їсти щоднянь фрукти і овочі, а м'ясо – лише раз на тиждень

У раціоні також повинна бути оливкова олія. Фото sunny7.ua

Греція здавна вважається країною здоров'я, довголіття і, звичайно ж, краси. Богині Еллади завжди відрізнялися стрункими фігурами, прекрасною шкірою і блискучим волоссям. Секрет еллінів досить простий і криється в особливій дієті, яку, по суті, правильніше буде назвати принципом харчування, пише "Країна Здоров'я". Про правила схуднення по-грецьки, плюси і мінуси популярної дієти розповіли фахівці: дієтолог Євген Черниш і тренер з правильного харчування Ольга Іванова.

Щодня

Реклама

Всілякі фрукти і овочі (якщо картопля, то в невеликих кількостях), макаронні вироби з твердих сортів пшениці; злаки (якщо рис, шліфований), бобові (квасоля або горох), цільнозерновий хліб або з борошна грубого помелу; насіння соняшнику і гарбуза (але не більше тієї кількості, яка поміщається у вашій долоньці) горіхи; зелень.

"Продукти, що становлять основу грецького харчування, за рахунок свого багатого корисними речовинами складу допомагають запобігти захворюванням серцево-судинної системи і розвитку злоякісних новоутворень", – зазначає Ольга Іванова.

У раціоні також повинна бути оливкова олія. Випиті за день 1-2 чайні ложки натщесерце (якщо немає проблем з ШКТ), а також ще трохи олії як заправки для салатів та інших страв забезпечать хорошу роботу ШКТ і еластичність судин.

Реклама

Від 1 до 4 разів на тиждень

Морепродукти і риба (3-4 рази на тиждень), яйця (2-3 рази), солодощі (мед, гіркий шоколад) – 1-3 рази на тиждень.

На відміну від більшості дієт, що виключають вживання алкоголю, грецька не декларує сухого закону. Зате декларує сухе вино (бажано червоне) – пару келихів на день допускаються. Зрозуміло, якщо немає до цього протипоказань.

Реклама

3-4 рази на місяць

М'ясо птиці (кури, індики, перепели) і нежирне м'ясо тварин (яловичина, філе кролика, пісна свинина).

Ще один секрет греків: у своїй кулінарії вони практично не використовують сіль і цукор.