Десять продуктів, що спалюють жир

25 вересня 2014, 06:48
Вживаючи помідори, яблука, мед, можна позбутися зайвої ваги

Фото: AFP

Деякі звичайні продукти дійсно здатні допомогти нормалізувати вагу тіла і при цьому поліпшити загальний стан здоров'я, пише MixedNews.

1. Овес

Реклама

Він не тільки дуже смачний, але має чудову властивість швидко вгамовувати почуття голоду. Овес містить харчову клітковину, яка сприяє зниженню і стабілізації рівня холестеролу в крові.

2. Курячі яйця

Яйця – прекрасне джерело протеїнів, до того ж це порівняно низькокалорійний продукт. Організм використовує отриманий білок для будівництва м'язової тканини, а також для виробництва так званого корисного холестеролу.

Реклама

3. Яблука

Яблука багаті потужними антиоксидантами та іншими поживними речовинами. А головне: вони містять пектин, здатний розщеплювати і виводити з організму жирові клітини.

4. Зелений перець чилі

Реклама

Зелений перець чилі містить капсаїцин, який стимулює ріст і оновлення клітин, а також викликає короткочасне підвищення температури тіла і, як наслідок, активне розщеплення жирових клітин.

5. Часник

Часник містить аліцин, що володіє антибактеріальною і фунгіцидною (протигрибковою) дією, а також здатний знижувати рівень шкідливого холестерину в крові людини і кількість жирових клітин в тканинах.

6. Мед

Мед – кращий засіб для спалювання жиру. Його потрібно додати в теплу воду і приймати натщесерце щоранку.

7. Зелений чай

Зелений чай є одним з найбільш ефективних засобів боротьби із зайвою вагою. Численні антиоксиданти, що входять до його складу, допомагають стабілізувати обмінні процеси і позбутися від надлишкового жиру. Для найкращого результату необхідно щодня випивати по дві чашки.

8. Паростки пшениці

Пророщені зерна пшениці активізують обмінні процеси в організмі і допомагають таким чином нормалізувати вагу тіла і знизити кількість жирових клітин.

9. Помідори

Помідори також сприяють швидкому спалюванню жиру при регулярному вживанні. Крім того, вони також перешкоджають розвитку онкологічних захворювань.

10. Чорний шоколад

До складу чорного шоколаду входять флавоноїди, що володіють протизапальними властивостями. Він сприяє зростанню концентрації серотоніну в крові, а також допомагає активізувати окислення жирів.