Десять цікавих фактів про йогурт

27 вересня 2017, 12:29
Натуральний йогурт – це корисний кисломолочний продукт, який застосовують в якості лікарського і косметичного засобу

Йогурт покращцє травлення. Фото: nensuria/Freepik

Йогурт – найбагатше джерело кальцію, необхідного для зміцнення зубів і кісток. Лактобактерії, що містяться в йогурт, сприяють поліпшенню травлення. Але йогурт володіє і іншими корисними властивостями, повідомляє сайт Домашний очаг.

  1. Експерти Гарвардської школи охорони здоров'я довели, що вживання однієї порції йогурту в день знижує ризик розвитку діабету другого типу на 18%.
  2. Співробітники Університету Сучжоу (Китай) прийшли до висновку, що регулярне вживання молочних продуктів асоціюється зі зниженням ризику розвитку серцево-судинних захворювань на 12%, а ризик виникнення інсультів – на 13%.
  3. Вчені з Harvard Medical School з'ясували, що вживання чотирьох порцій йогурту в тиждень сприяє зниженню ризику переломів стегнової кістки у пацієнтів старше 55 років.
  4. Експерти університету штату Коннектикут протягом 6 тижнів спостерігали пацієнтів, які вживали три порції нежирних молочних продуктів в день. У всіх покращився стан печінки.
  5. Вчені з Франції і Швейцарії прийшли до висновку, що щоденне вживання двох порцій збагаченого йогурту (125 грам кожна) знижує ризик розвитку вторинного гіперпаратиреозу і уповільнює процес резорбції кісткової тканини.
  6. Рекорд із вживання йогурту на душу населення належить жителям Фінляндії, кожен з яких поглинає більше 35 кг цього продукту на рік.
  7. Йогурт з фітостеринами здатний знизити вагу і оздоровити судини і серце: рослинні речовини, не дають засвоюватися холестерину і замість того, щоб вступати у кров, а потім відкладатися на стінках судин, він природним шляхом виводиться з організму.
  8. Йогурт є найбільш цінним джерелом вітаміну В12. Дефіцит вітаміну В12 може привести до серйозних проблем зі здоров'ям – порушень роботи нервової системи та обміну речовин.
  9. Хоча йогурт і молоко містять однакову кількість кальцію, організм краще засвоює кальцій з йогурту. Справа в тому, що кальцій (і залізо), що міститься в молоці тісно пов'язані з іншими компонентами. А йогуртові культури допомагають вивільнити кальцій. Згодом скорочується ризик розвитку остеопорозу, атеросклерозу, інфаркту, артриту.
  10. Саме слово "йогурт" походить від турецького слова "yogurur", що означає "довге життя".

Нагадаємо, дієтологи розповіли, яка їжа рятує від складок жиру на животі.