Десерти з кавуна: три прості літні рецепти

23 серпня 2020, 20:38
Рецепти смачних і незвичайних десертів з кавуна з фото

Граніта з кавуном

Якщо вам набридло їсти кавун просто так, можна приготувати з його м'якоті різноманітні десерти. Якщо ви виварите кавуновий сік, то отримаєте дуже солодкий кавуновий мед. Літня ягода чудово підходить для приготування фруктового льоду і сорбетів.

Крім цього, з кавуна роблять алкогольні і безалкогольні коктейлі, наприклад, фруктовий крюшон або "Маргариту".

Реклама

Десертний кавуновий суп з малиною

Кавуновий суп з ягодами

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

Реклама
  • 600 г м'якоті кавуна
  • 2 склянки малини
  • 50 г гренадіна (гранатового сиропу)
  • 0,5 склянки кавунових і динних цукатів
  • 50 г морозива або збитих вершків
  • Листочки м'яти

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Спочатку перебийте малину і кавунову м'якоть (третю частину її залиште) в блендері і перетріть через сито.
  2. Додайте гренадін і перемішайте.
  3. Залишки кавунової м'якоті поріжте маленькими кубиками і змішайте з кавуново-малиновим пюре.
  4. Додайте в суп цукати і перемішайте.
  5. Розлийте кавуновий суп по тарілках, зверху викладіть кульку морозива або ложку вершків. Прикрасьте листочками м'яти.

Кавунова граніта

Граніта з кавуном

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 500 г соку з м'якоті кавуна (вже проціженого)
  • 1-2 ст.л. цукрової пудри
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • 1 ст.л. арманьяка, шампанського або фруктового лікеру

Дивіться відео, як вибрати смачний кавун:

Спосіб приготування:

  1. М'якоть кавуна без кісточок подрібніть в блендері, процідіть через дрібне сито.
  2. Відміряйте 70 мл води, змішайте з цукровою пудрою і доведіть до кипіння.
  3. Зніміть з вогню, трохи остудіть і додайте спиртне.
  4. Влийте кавуновий сік, перелийте все в контейнер і поставте в морозилку. В процесі заморозки перемішуйте блендером через кожні 30 хвилин, щоб розбити кристалики льоду.
  5. Зберігайте в морозилці, перед подачею добре розмішайте (можна виделкою).

Желе "Кавунові дольки"

Желе в кавуні

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 1 кавун
  • 50 г желатину
  • Цукор – за смаком
  • 200 г води

Спосіб приготування:

  1. Кавун добре помийте і розріжте навпіл.
  2. Дістаньте м'якоть ложкою і вичавіть з неї сік. За бажанням додайте цукор.
  3. Желатин розведіть в 200 г холодної кип'яченої води. Залиште набухати.
  4. Доведіть повільному вогні до розчинення, не даючи закипіти. Потім остудіть желатин до кімнатної температури.
  5. Помішуючи, потроху додайте до желатину кавуновий сік.
  6. Отриману суміш вилийте в половинки кавуна і відправте в холодильник до повного застигання желе. Ви можете додати в напівзастигле желе жменю шоколадних чипсів або чорниці, щоб імітувати насіння кавуна.
  7. Розріжте кавун на шматочки і подавайте.

На замітку: желатин необхідно взяти в залежності від того, скільки у вас вийде кавунового соку. Якщо більше 1 л, то пропорційно збільште кількість желатину.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити компот з кавуна, а також ділилися рецептом кавунового зефіру.