Десерт на Новий рік і Різдво: тірамісу з апельсинами від Джеймі Олівера

21 грудня 2019, 09:00
"Голий кухар" вирішив зробити італійський десерт по-справжньому зимовим

Тірамису с апельсинами

"Це різдвяний рецепт класичного італійського десерту тірамісу . Моя дружина Джулс вважає за краще цю версію, так як вона не містить сирих яєць, і я зробив її більш легкою, скомбінувавши маскарпоне з чудовим сиром рікотта ", – говорить Джеймі Олівер.

Дивіться відео, як приготувати трайфл на Різдво:

Реклама

Читайте також:

Тірамісу з апельсинами

Реклама

Час приготування:

  • 40 хвилин

Калорійність:

  • 309 ккал на порцію

Інгредієнти:

Реклама
  • 200 мл жирних вершків
  • 100 г якісного чорного шоколаду (70%), плюс для подачі
  • 100 г печива савоярді
  • 150 мл гарячої міцної кави
  • 50 мл десертного вина "Він Санто" або солодкого хересу
  • 500 г сиру рікотта
  • 250 г сиру маскарпоне
  • 1 чайна ложка ванільної пасти
  • 3 столові ложки рідкого меду
  • 1 апельсин або мандарин

Спосіб приготування:

  1. Щоб зробити ганаш, вилийте вершки в каструлю і обережно доведіть до кипіння на середньому вогні.
  2. Додайте щіпку морської солі, розламайте шоколад і перемішайте. Суміш повинна стати гладкою і блискучою. Потім зніміть з вогню і відкладіть в сторону.
  3. Викладіть печиво в форму 20 см x 30 см, обережно полийте гарячим підсолодженим кави і збризніть його вином або солодким хересом.
  4. Розподіліть шоколадний ганаш поверх рівним шаром.
  5. У кухонному комбайні подрібніть рікотту, маскарпоне, пасту з ванільних бобів і мед до гладкої однорідної маси. Вилийте цю вершкову суміш поверх шару шоколаду.
  6. Поставте в холодильник мінімум на 2 години, щоб десерт застиг. Подавайте, посипавши тертим шоколадом і апельсиновою або мандаринової цедрою.

Порада від Джеймі Олівера

Цей смачний десерт можна приготувати за день-два до приготування. Його навіть можна заморозити, а потім поставити в холодильник на ніч, щоб десерт відтанув.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати персикове желе з вершками. "Сьогодні" також ділились рецептом суфле з шоколадом і сиром.