Деруни з картоплі Фото: dashamalahova.com
Даша Малахова не боїться кулінарних експериментів: звичайні картопляні деруни вона готує з айвою і подає зі скибочками слабосоленого оселедця.
Деруни з айвою і оселедцем
Складові:
- 3 картоплини
- 1 айва
- 1 яйце
- 1 філе слабосоленого оселедця
- 1 ст. л. борошна
- сметана – для подачі
- помідори черрі – для подачі
- рослинна олія
- чорний перець
- сіль
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Почистити картоплю. Айву очистити від шкірки і видалити серцевину. Натерти картоплю і айву на крупній тертці.
- Додати до картоплі і айви яйце, борошно і ретельно перемішати всі інгредієнти. Приправити суміш дрібкою солі і чорним перцем.
- Розігріти в сковороді рослинну олію. Столовою ложкою викласти на сковороду кілька порцій картопляно-айвової маси. Смажити деруни на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку.
- Готові деруни перекласти на паперову серветку, щоб увібрався зайвий жир. Подавати деруни зі сметаною, помідорами чері і скибочками слабосоленого оселедця.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим корисна картопля для здоров'я. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом смачної картопляної запіканки з фаршем.
Дивіться відео, як приготувати іспанську картопляну тортилью за рецептом Григорія Германа: