Цвітна капуста: три швидких рецепта для обіду

28 січня 2020, 16:26
Готуємо смачні страви з цвітної капусти

Цвітна капуста дуже корисна

Цвітна капуста смачна, низькокалорійна і дуже корисна . У ній є вітаміни групи А і В, а також вітамін С і мінеральні солі.

Дивіться відео, як вибрати заморожені овочі:

Реклама

З цвітної капусти можна готувати абсолютно різні страви: супи, салати, запіканки, пюре та овочеві котлети.

Читайте також:

Реклама

Суп-пюре з цвітної капусти

Суп з цвітної капусти

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • Відварна цвітна капуста – 400 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки 18% – 120 мл
  • Молоко – 160 мл
  • Соєвий соус – за смаком
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Ріпчасту цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками й обсмажити на олії.
  2. Додати відварену цвітну капусту і соєвий соус, тримати на невеликому вогні 10 хвилин.
  3. Вимкнути плиту, залити вершками, перебити в блендері до стану пюре.
  4. Вилити в каструльку, додати молоко і сіль, дати закипіти і зняти.
  5. Подавати на стіл із зеленню і цілими шматочками капусти.

Цвітна капуста в сухарях

Цвітна капуста на сковороді

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • Відварна цвітна капуста – 400 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 40 г
  • Панірувальні сухарі – 40 г
  • Олія – 200 мл
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Розрізати капусту на суцвіття, посолити і поперчити.
  2. Обваляти капусту в борошні, потім вмочити в збите яйце, а потім – обваляти в панірувальних сухарях.
  3. Обсмажити у фритюрі або на сковороді з високими стінками і великою кількістю масла.

Салат з цвітної капусти з куркою

Салат з цвітної капусти / Фото: Pinterest

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 160 г цвітної капусти
  • 1 болгарський перець
  • 40 г сухариків з білого хліба
  • 40 г салату Айсберг
  • 200 г курячого філе
  • 40 г майонезу
  • 4 г гірчиці
  • 40 мл олії
  • Соєвий соус – за смаком
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе замаринувати на п'ять хвилин в соєвому соусі, солі і перці.
  2. Обсмажити шматочки філе на олії до готовності.
  3. Тим часом відварну цвітну капусту розділити на суцвіття. Болгарський перець почистити і нарізати смужками. Порізати або порвати салат Айсберг.
  4. З білого хліба нарізати кубики і злегка підсмажити їх в духовці.
  5. Майонез змішати з гірчицею.
  6. З'єднати в салатниці капусту, перець, салат, сухарики, заправити сумішшю майонезу і гірчиці.
  7. Зверху викласти шматочки курятини.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом дієтичної запіканки з цвітною капустою від Аніти Луценко.