Що приготувати на сніданок у вихідний: три оригінальні ідеї

14 лютого 2020, 17:30
Рецепти сніданків вихідного дня

Сніданок вихідного дня

Не знаєте, який сніданок приготувати на вихідних ? Ми поділимося з вам кращими рецептами ранкових страв. У нашій добірці – яєчний рол з начинкою, сирна запіканка з чорницею і японські бавовняні оладки.

Дивіться відео, що їдять на сніданок в різних країнах світу:

Реклама

Читайте також:

Рулет з омлету з беконом, сиром і зеленню

Омлет с беконом та сиром

Реклама

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 велике яйце
  • 2 ст.л. нарізаного кропу
  • 2 ст.л. молока
  • 2 скибочки бекону
  • 2 ст.л. вершкового сиру або м'якого сиру
  • 1/2 пучка шпинату

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Шпинат припустіть на сковороді, поки він не стане м'яким, відкладіть на тарілку.
  2. Бекон обсмажте на антипригарной сковороді без масла, перекладіть на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
  3. Збийте яйце з молоком і посмажте тонкий омлет на тій же сковороді, де смажився бекон.
  4. Перекладіть готовий омлет на лист пергаменту. Зверху викладіть вершковий сир, скибочки бекону, шпинат. Скрутіть у вигляді рулету і подавайте.

Сирна запіканка з йогуртом і чорницею

Сирна запіканка з ягодами

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 400 г сиру
  • 190 г знежиреного йогурту
  • 5 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. манної крупи
  • 3 ст. л. муки
  • 1 стакан чорниці (свіжої або замороженої)
  • 2 яйця
  • Цукрова пудра
  • 1/2 ч. л. розпушувача

Спосіб приготування:

  1. Збийте яйця з цукром за допомогою міксера.
  2. Додайте сир і йогурт. Продовжуйте перемішувати до однорідної консистенції.
  3. Поступово додайте манну крупу, борошно, розпушувач і перемішайте інгредієнти ложкою.
  4. Покладіть чорницю в цю суміш і знову перемішайте.
  5. Постеліть на дно форми для випічки пергаментний папір (або на дно чавунної сковороди). Перелийте тісто з чорницею. Якщо ви використовуєте силіконову форму, змастіть її вершковим маслом і посипте манною крупою.
  6. Випікайте запіканку при температурі 180 °C протягом 30 хвилин.
  7. Готову запіканку дістаньте з духовки. Накрийте форму великою тарілкою або блюдом і переверніть. Пергаментний папір видаліть.

Японські млинці хоткейк

Японські хоткейки

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 яєчних жовтки
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • 1 щіпка солі
  • 1/2 чайної ложки ванільною есенції
  • 3 столові ложки молока
  • 1/2 чашки борошна
  • 1 столова ложка цукру
  • 2 яєчних білка
  • Трохи масла, щоб змастити сковороду

Спосіб приготування:

  1. Спочатку розділіть яйця на жовтки і білки, помістіть в дві великі миски.
  2. Додайте до жовтків молоко, цукор, щіпку солі, ванільну есенцію і олію, перемішайте.
  3. Потім просійте борошно і розпушувач на яєчну суміш, все добре перемішайте, поки маса не стане однорідною, без великих грудочок, і відставте в сторону.
  4. Тепер за допомогою електричного міксера почніть збивати яєчні білки на середній швидкості. Приблизно через дві хвилини, коли яєчні білки почнуть густіти, додайте до них столову ложку цукру і збивайте їх на середній швидкості ще дві-три хвилини або поки не утворяться жорсткі піки.
  5. Додайте яєчні білки в тісто для млинців в три прийоми і акуратно перемішайте, стежачи за тим, щоб не зруйнувати бульбашки повітря.
  6. Розігрійте антипригарну сковороду на слабкому вогні і змастіть невеликою кількістю масла. Спочатку налийте дві-три ложки рідкого тесту, потім почекайте дві хвилини і додайте ще одну ложку. Тепер накрийте кришкою і готуйте протягом п'яти хвилин, поки центр млинчика не стане злегка тремтячим, потім за допомогою лопатки обережно переверніть його.
  7. Накрийте і готуйте ще п'ять хвилин на цій стороні. Таким же чином зробіть інші млинці.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати запечений грейпфрутом і сиром . "Сьогодні" також розповідали, як зробити вівсянку в банку на ніч .