Що приготувати на сніданок в Великий пост: три незвичних рецепта

27 лютого 2020, 14:46
Рецепти пісних сніданків з фото

Тости з арахісовим маслом

Великий піст перед Великоднем – один із найсуворіших. У 2020 році він пройде з 2 березня по 18 квітня. Протягом семи тижнів православним християнами не можна буде вживати продукти тваринного походження: м'ясо, молоко і яйця.

Читайте також:

Реклама

Що ж тоді приготувати на сніданок? Ми пропонуємо рецепти смачних солодких страв, які припадуть до смаку всій родині.

Мус з хурми і бананів

Мус з хурми

Час приготування:

Реклама
  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 стиглих хурми
  • 1 банан
  • 2 ч. л. какао-порошку
  • 1 ч. л. вівсяних пластівців
  • 2 фініки
  • Кориця – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Очистіть хурму, видаливши плодоніжки.
  2. Перекладіть м'якоть в блендер і додайте банан і інші інгредієнти. Влийте трохи води або рослинного молока і подрібніть до однорідного стану.
  3. Перекладіть мус в стаканчики або креманки і відправте в холодильник на годину.
  4. Прикрасьте десерт горіхами або сухофруктами і подавайте до столу.

Дивіться відео, як приготувати пісні булочки з родзинками:

Реклама

Яблучний крамбл пісний

Крамбл з яблуками

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 6 шт. зелених кислих яблук
  • 3-4 столові ложки рідкого меду – в яблука
  • 7-8 ст.ложек рідкого меду – в вівсянку
  • 2 столові ложки крохмалю
  • 1 ч.ложка кориці
  • 3/4 склянки борошна
  • 1 стакан вівсяних пластівців
  • 1 ч.ложка соди
  • 1 ч.ложка розпушувача
  • 1/2 склянки рослинної олії

Спосіб приготування:

  1. Яблука очистіть від шкірки і насіння, наріжте їх невеликими шматочками.
  2. В окремій мисці змішайте крохмаль і корицю, додайте до яблук і перемішайте. Залийте медом і ще раз перемішайте.
  3. В іншій мисці змішайте борошно, вівсянку, соду, розпушувач.
  4. Додайте до борошняної суміші масло і мед, перемішайте і зробіть велику крихту.
  5. Викладіть яблука на дно невеликої сковороди або спеціальної формочки. Зверху додайте вівсяно-борошняну суміш.
  6. Запікайте при 180 ºС близько 45 хвилин.

Сирники з тофу пісні

Сирники з тофу з бананом

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 200 г твердого тофу
  • 1 стиглий банан
  • 1.5 ст.л. рисової муки
  • Дрібка солі
  • 1 ст.л. цукру
  • Щіпка кориці

Спосіб приготування:

  1. Розімніть тофу виделкою в дрібну крихту.
  2. Банан очистіть, подрібніть в пюре і змішайте з тофу.
  3. Додайте в суміш рисове борошно, сіль, цукор і корицю, ретельно перемішайте.
  4. Сформуйте шість сирників, викладіть на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії.
  5. Готуйте під кришкою кілька хвилин, потім переверніть сирники і обсмажити їх з іншого боку, вже не накриваючи.
  6. Подавайте сирники теплими разом з соєвою сметаною, варенням, медом або кленовим сиропом.

Раніше ми публікували календар Великодня по роках і розповідали, як розрахувати перехідні свята .