Оладки на кефірі Фото: Freepik
Оладки на кефірі, на відміну від дріжджових, завжди готуються дуже швидко. Потрібно лише замісити тісто, налити його невеликими порціями на розігріту сковороду, і через кілька хвилин зняти гарячі і рум'яні млинці. Їх смачно їсти не тільки зі сметаною, але з варенням, згущеним молоком, медом або кленовим сиропом.
Пишні оладки на кефірі
Складові:
- 2 яйця
- дрібка солі
- 2 ст.л. цукру
- 300 мл кефіру
- 2 ст.л. рослинної олії
- 200 г борошна
- 2 ч.л. розпушувача
Рецепт приготування:
1. Розбити в миску яйця, додати сіль і цукор. Збити віночком.
2. Додати кефір і рослинну олію. Поступово всипати борошно з розпушувачем. Має вийти досить густе тісто.
3. Розігріти сковороду з рослинною олією і акуратно викласти тісто за допомогою столової ложки. Коли поверхня оладок почне підніматися бульбашками, перевернути і обсмажити їх з іншого боку.
4. Подавати готові оладки теплими.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати французькі крепи з вишневим соусом. Ми також ділилися рецептом млинців у вигляді сердець на День святого Валентина.
Дивіться відео, як приготувати млинці з ікрою і шпинатом: