Що приготувати на сніданок: пишні оладки на кефірі

9 лютого 2018, 09:58
Оладки за цим рецептом виходять дуже м'якими і повітряними

Оладки на кефірі Фото: Freepik

Оладки на кефірі, на відміну від дріжджових, завжди готуються дуже швидко. Потрібно лише замісити тісто, налити його невеликими порціями на розігріту сковороду, і через кілька хвилин зняти гарячі і рум'яні млинці. Їх смачно їсти не тільки зі сметаною, але з варенням, згущеним молоком, медом або кленовим сиропом.

Пишні оладки на кефірі
Складові:

Реклама
  • 2 яйця
  • дрібка солі
  • 2 ст.л. цукру
  • 300 мл кефіру
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 200 г борошна
  • 2 ч.л. розпушувача

Рецепт приготування:

1. Розбити в миску яйця, додати сіль і цукор. Збити віночком.

2. Додати кефір і рослинну олію. Поступово всипати борошно з розпушувачем. Має вийти досить густе тісто.

Реклама

3. Розігріти сковороду з рослинною олією і акуратно викласти тісто за допомогою столової ложки. Коли поверхня оладок почне підніматися бульбашками, перевернути і обсмажити їх з іншого боку.

4. Подавати готові оладки теплими.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати французькі крепи з вишневим соусом. Ми також ділилися рецептом млинців у вигляді сердець на День святого Валентина.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати млинці з ікрою і шпинатом: