Що приготувати на сніданок з вишні: три прості рецепти

23 червня 2020, 20:34
Рецепт смачних сніданків з вишнею

Не знаєте, що приготувати на сніданок з вишні? Варіантів існує безліч. З вишні можна зробити смузі, додати ягоди в сир, йогурт чи в кашу, використовувати для начинки млинців.

З вишнею виходять дуже смачні оладки на молоці. З ягід готують соуси до сирників чи лінивих вареників.

Реклама

Ми пропонуємо вам кілька простих сніданків з вишнею, які можна легко зробити на власній кухні.

Вівсянка в банці з вишнею та шоколадною крихтою

Лінива вівсянка з вишнею та шоколадом

Час приготування:

Реклама
  • 5 хвилин + час на замочування

Складові:

  • 1/4 склянки вівсяних пластівців
  • 1/3 склянки молока
  • 1/4 склянки звичайного йогурту
  • 1 ч.л. меду
  • Щіпка ваніліну
  • 1 ст.л. дрібно натертого темного шоколаду
  • 1/4 склянки нарізаної вишні (свіжої, консервованої чи замороженої)

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. У невелику скляну банку додати вівсянку, молоко, йогурт, мед і ванілін.
  2. Закрити кришкою і добре струснути, щоб усі інгредієнти змішалися.
  3. Відкрити, додати шматочки нарізаної вишні, а також шоколадну крихту і акуратно все перемішати.
  4. Закрити кришкою банку і поставити в холодильник на ніч (там кашу можна зберігати до трьох днів). Подавати вівсянку охолодженою.

Дивіться відео, як спекти вишневий пиріг:

Млинці з вишневою начинкою

Млинці з вишнею

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

Для тіста:

  • 1 склянка молока
  • 4/5 склянки борошна
  • 2 яєчні білки
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 3/4 ч.л. гашеної соди
  • 1 ст.л. цукру
  • Дрібка солі

Для соусу:

  • 1 склянка замороженої чи консервованої вишні
  • 1 склянка вишневого соку
  • 1 ст.л. крохмалю
  • 2 ст.л. холодної кип'яченої води
  • 1 ст. л. вишневого лікеру чи коньяку (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Приготувати млинці. Збити молоко, цукор і сіль міксером. Додати гашену соду і збиті виделкою яєчні білки, продовжуючи перемішувати. Всипати борошно і влити оливкову олію, ще раз перемішати. Спекти тонкі млинці.
  2. Зварити ягідний соус. У сотейнику нагріти на середньому вогні вишневий сік з цукром. У маленькій мисочці розвести у воді крохмаль. Коли сироп в каструлі закипить, влити крохмальну суміш, весь час помішуючи. Проварити до загустіння.
  3. Додати вишню і лікер, готувати ще приблизно хвилину, не забуваючи помішувати. Зняти соус з плити і накрити кришкою.
  4. Подавати млинці разом з теплим ягідним соусом.

Сирна запіканка з вишнею

Сирна запіканка

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 400 г сиру
  • 3 жовтки
  • 100 г манки
  • 100 мл кефір
  • 150 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 400 г вишні без кісточок
  • 1 білок
  • Цукрова пудра – для посипання

Спосіб приготування:

  1. Збити яєчні жовтки з цукром, додати ваніль.
  2. Змішати протертий сир, жовтки, манку і кефір. Перемішати до отримання однорідної маси.
  3. У форму викласти половину тіста, зверху розподілити вишню, потім залити тістом.
  4. Окремо збити яєчний білок і змастити верх запіканки.
  5. Випікати в розігрітій до 200 ºС духовці приблизно 30-40 хвилин на середньому рівні.
  6. Витягнути запіканку з духовки, попередньо дати трохи охолонути. Присипати просіяною цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати млинці з сиром та вишнею, а також ділилися рецептом вишневого пирога зі штрейзелем.