Омлет з тунцем і салатом
Тунець – чудовий продукт для здорового харчування. По-перше, він майже універсальний – його можна додавати як в холодні страви (наприклад, салати, суші і закуски), так і в гарячі (в пасту, піцу, супи). По-друге, в 100 г цієї морської риби міститься всього лише 139 ккал.
Ми поділимося рецептами простих і апетитних сніданків з тунця. Якщо є можливість, вибирайте рибу, консервовану шматочками. Вона набагато смачніше, ніж подрібнена.
Омлет з тунцем і овочевим салатом
Час приготування:
- 15 хвилин
Складові:
Для омлету:
- 1/2 банки консервованого тунця
- 3 яйця
- 1 ст.л. борошна
- 2 ст.л. сметани або молока
- 3 ст.л. тертого сиру
- Сіль, перець
- Рослинна олія
Для салату:
- Листя салату або китайська капуста
- Помідори чері
- Авокадо
- Оливкова олія
- Сік лимона
Спосіб приготування:
- Розбити яйця в миску і збовтати виделкою. Потім додати сметану і борошно, ще раз перемішати.
- Додати розім'ятий тунець з банки, попередньо зливши рідину. Перемішати і додати тертий сир. Посолити, поперчити і знову перемішати.
- На розпечену сковороду, змащену олією, вилити яєчно-рибну суміш. Обсмажити з двох сторін до бажаного ступеня готовності.
- Салатне листя помити, обсушити і порвати руками на дві тарілки. Зверху розкласти шматочки помідорів чері і авокадо, скропити оливковою олією і лимонним соком.
- Розрізати омлет на два частини і викласти зверху на салат. Подавати страву відразу ж після приготування.
Конвертики з лаваша з тунцем
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 1 банка консервованого тунця
- 2 варених яйця
- 2 листи тонкого лаваша
- 1/2 шт. червоної цибулини
- 4 ст.л. сметани
- 4 зубчики часнику
- 1/2 шт. лимона (цедра)
- 2 ч.л. гірчиці
- Зелена цибуля
- Сіль
- 2 сирих яйця
- 100 мл молока
- Рослинна олія – для обсмажування
Дивіться відео, як зробити піту з тунцем:
Спосіб приготування:
- Змішайте тунець і нарізані варені яйця.
- Додайте подрібнену цибулю (обидва види) і дрібно порубаний часник.
- Потім додайте гірчицю і цедру, заправте сметаною. Посоліть за смаком.
- Збийте яйця з молоком.
- Зробіть конвертики з лаваша з начинкою. Занурюючи їх в яєчну суміш, обсмажте на олії до золотистого кольору.
Бутерброди з салатом з тунця
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- 200 г консервованого тунця шматочками
- 3 яйця
- 3-4 маринованих корнішона
- 2-3 ст.л. майонезу
- Зелень – для прикраси
- Мелений перець – за смаком
Для подачі:
- Хліб
- Салатне листя
- Свіжі огірки
Спосіб приготування:
- Злити рідину з банки з тунцем, розім'яти виделкою рибу.
- Мариновані огірки подрібнити.
- Яйця відварити круто, остудити і очистити. Потім натерти на крупній тертці або нарізати кубиками.
- Змішати всі інгредієнти салату і заправити майонезом.
- Хліб нарізати скибочками і за бажанням підсмажити в духовці.
- Подавати тости з зеленню, свіжими огірками і яєчним салатом, прикрасивши гілочками петрушки або кропу.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити рулет з листкового тіста з тунцем, а також ділилися рецептом швидкого салату з тунця.