Що приготувати на сніданок з тунця: три незвичайних рецепта

5 серпня 2020, 14:40
Рецепти омлету, конвертиків з лаваша і бутербродів з консервованим тунцем

Омлет з тунцем і салатом

Тунець – чудовий продукт для здорового харчування. По-перше, він майже універсальний – його можна додавати як в холодні страви (наприклад, салати, суші і закуски), так і в гарячі (в пасту, піцу, супи). По-друге, в 100 г цієї морської риби міститься всього лише 139 ккал.

Ми поділимося рецептами простих і апетитних сніданків з тунця. Якщо є можливість, вибирайте рибу, консервовану шматочками. Вона набагато смачніше, ніж подрібнена.

Реклама

Омлет з тунцем і овочевим салатом

Омлет з тунцем і салатом

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

Реклама

Для омлету:

  • 1/2 банки консервованого тунця
  • 3 яйця
  • 1 ст.л. борошна
  • 2 ст.л. сметани або молока
  • 3 ст.л. тертого сиру
  • Сіль, перець
  • Рослинна олія

Читайте також:

Для салату:

Реклама
  • Листя салату або китайська капуста
  • Помідори чері
  • Авокадо
  • Оливкова олія
  • Сік лимона

Спосіб приготування:

  1. Розбити яйця в миску і збовтати виделкою. Потім додати сметану і борошно, ще раз перемішати.
  2. Додати розім'ятий тунець з банки, попередньо зливши рідину. Перемішати і додати тертий сир. Посолити, поперчити і знову перемішати.
  3. На розпечену сковороду, змащену олією, вилити яєчно-рибну суміш. Обсмажити з двох сторін до бажаного ступеня готовності.
  4. Салатне листя помити, обсушити і порвати руками на дві тарілки. Зверху розкласти шматочки помідорів чері і авокадо, скропити оливковою олією і лимонним соком.
  5. Розрізати омлет на два частини і викласти зверху на салат. Подавати страву відразу ж після приготування.

Конвертики з лаваша з тунцем

Конвертики з лаваша з тунцем

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 1 банка консервованого тунця
  • 2 варених яйця
  • 2 листи тонкого лаваша
  • 1/2 шт. червоної цибулини
  • 4 ст.л. сметани
  • 4 зубчики часнику
  • 1/2 шт. лимона (цедра)
  • 2 ч.л. гірчиці
  • Зелена цибуля
  • Сіль
  • 2 сирих яйця
  • 100 мл молока
  • Рослинна олія – для обсмажування

Дивіться відео, як зробити піту з тунцем:

Спосіб приготування:

  1. Змішайте тунець і нарізані варені яйця.
  2. Додайте подрібнену цибулю (обидва види) і дрібно порубаний часник.
  3. Потім додайте гірчицю і цедру, заправте сметаною. Посоліть за смаком.
  4. Збийте яйця з молоком.
  5. Зробіть конвертики з лаваша з начинкою. Занурюючи їх в яєчну суміш, обсмажте на олії до золотистого кольору.

Бутерброди з салатом з тунця

Бутерброди з тунцем

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 200 г консервованого тунця шматочками
  • 3 яйця
  • 3-4 маринованих корнішона
  • 2-3 ст.л. майонезу
  • Зелень – для прикраси
  • Мелений перець – за смаком

Для подачі:

  • Хліб
  • Салатне листя
  • Свіжі огірки

Спосіб приготування:

  1. Злити рідину з банки з тунцем, розім'яти виделкою рибу.
  2. Мариновані огірки подрібнити.
  3. Яйця відварити круто, остудити і очистити. Потім натерти на крупній тертці або нарізати кубиками.
  4. Змішати всі інгредієнти салату і заправити майонезом.
  5. Хліб нарізати скибочками і за бажанням підсмажити в духовці.
  6. Подавати тости з зеленню, свіжими огірками і яєчним салатом, прикрасивши гілочками петрушки або кропу.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити рулет з листкового тіста з тунцем, а також ділилися рецептом швидкого салату з тунця.